Rusalii 2023. Ce este interzis total de Rusalii. Spiritele rele iti pot lua mintea

Rusalii 2023. Sarbatoarea Rusaliilor se prazmuieste anul acesta pe 4 si 5 iunie. Este una dintre cele mai importante sarbatori ale verii, cu o puternica incarcatura emotionala. Este considerata ziua in care mai multe obiceiuri si traditii sunt respectate de credinciosi.

Cine nu respecta si sa nu sarbatoreste Rusaliile, va trebui sa se lupte cu spiritele rele, spune traditia romaneasca. La sate, localnicii merg, de Sarbatorea Cincizecimii, la biserica, pentru a sfinti frunze de tei si de nuc. Exista, insa, si o serie de restrictii care trebuie respectate.

Traditii si obiceiuri de Rusalii, ce este interzis in aceasta zi

Potrivit traditiei vechi romanesti, cei care nu vor respecta sarbatoarea Rusaliilor vor avea de-a face cu Ielele tot anul, adica spirite malefice care fac rau. Conform traditiei, in zilele de Rusalii este interzis sa faceti treburi casnice, cum ar fi spalatul rufelor sau curatenie in aceasta zi sfanta.

Publicitate

De asemenea, obiceul mai spune ca nu este bine sa mergi la camp, pentru ca Ielele te pot prinde si pedepsi. Mai mult, in aceasta zi nu se intra in vie, nu se merge in locuri pustii, mai ales pe langa paduri sau fantani fiindca te poti intalni cu spiritele rele in calea ta si te pot imbolnavi de boala denumita popular “luat din Rusalii”.

Totodata, nu este bine sa te urci in pomi sau sa vizitezi locuri inalte si nici sa calatoresti departe de casa. Daca faci, totusi, aceste lucruri, pune-ti in buzunar sau in san pelin, pentru a te proteja de mania Ielelor.

Ce sa nu faci de Rusalii

De Rusalii, timp de 9 saptamani, nu se vor mai culege ierburi de leac.

De Rusalii nu e bine sa mergi la camp, pentru ca Ielele te pot prinde si te pot pedepsi.

Nu se intra nici in vie, nu se merge in locuri pustii, pe langa paduri sau fantani, deoarece, conform miturilor populare, te poti intalni cu spiritele rele.

Cine lucreaza de Rusalii va fi pedepsit de puterea Ielelor. Si asta pentru ca nu respecti aceasta sarbatoare.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.