Rugaciunea care se spune in postul Craciunului

Rugaciunea care se spune in postul Craciunului. Preotii spun ca are cea mai mare putere in Postul Craciunului.

Cea mai puternica rugaciune pentru Postul Craciunului

“Doamne, Iisuse Hristoase, Dumne­zeul nostru, Care ai plans pentru La­zar si lacrimi de intristare si de mi­lostivire ai varsat pentru dansul, primeste lacrimile mele. Cu patimile Tale, vindeca patimile mele. Cu ranile Tale, tamaduieste ranile mele. Cu San­gele Tau, curateste sangele meu si ames­teca in trupul meu mireasma tru­pului Tau cel de viata facator.

Fie­rea cu care vrajmasii Te-au adapat sa indulceasca amaraciunea cu care potriv­nicul m-a adapat. Trupul Tau intins pe Cruce sa intinda catre Tine mintea mea, cea trasa jos de diavoli. Capul Tau, pe care l-ai aplecat pe Cruce, sa inalte capul meu cel palmuit de po­trivnici.

Publicitate

Preasfintele Tale maini, piro­nite de cei fara de lege pe Cruce, sa ma traga spre Tine din prapastia pierzarii, precum a fagaduit preasfanta gu­ra Ta. Fata Ta, cea batjocorita cu pal­muiri si cu scuipari, sa umple de stra­lucire fata mea cea intinata in fa­radelegi. Duhul Tau, pe care l-ai in­cre­dintat Tatalui cand erai pe Cruce, sa ma povatuiasca spre Tine, prin ha­rul Tau.

Nu am inima plina de durere ca sa Te caut. Nu am pocainta, nici umilinta care intorc pe fii la moste­nirea lor.

Nu am lacrimi mangaie­toa­re, Stapane. S-a intunecat mintea mea cu cele lumesti, si nu poate sa caute spre Tine cu durere. S-a racit ini­ma mea de atatea ispite si nu poate sa se infier­bante cu lacrimile dra­gostei celei pentru Tine.

Ci Tu, Doamne Iisuse Hris­toase, Dumne­ze­ule, Vistierul bu­na­tatilor, da­ruieste-mi pocainta nestirbita si inima indu­rerata, ca sa pornesc cu tot sufletul in cau­tarea Ta; caci fara de Tine ma voi in­straina de tot binele. Da-mi asadar, Bunule, harul Tau.

Tatal, Care Te-a nascut din sanurile Sale fara de ani si mai inainte de veci, sa innoiasca in mine inchipuirea icoanei Tale. Te-am parasit, Doam­ne; sa nu ma parasesti. Am iesit de la Tine; iesi in cautarea mea. Du-ma la pasunea Ta cea duhov­niceasca.

Numara-ma intre oile turmei Tale prea­alese. Hraneste-ma impreuna cu ele din verdeata dumnezeiestilor Tale Taine. Caci inima lor curata este sa­lasul Tau si se vede intr-insa stralu­cirea descoperiri­lor Tale.

Stralu­cirea Ta este mangaierea si odihna celor ce s-au ostenit pentru Tine in ne­cazuri si in toate felurile de chinuri. Acestei straluciri ma invredniceste si pe mine, nevrednicul, cu harul si cu iubirea de oameni a Man­tuitorului nos­tru Iisus Hristos, in vecii vecilor. Amin”.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.