Rugaciune catre Sfintii Parinti ai Maicii Domnului. Se spune pe 9 septembrie.

Ziua de 9 septembrie reprezinta in fiecare an o zi de mare sarbatoare, deoarece sunt praznuiti in toate bisericile din tara Sfintii Ioachim si Ana. Iata ce rugaciune importanta trebuie sa spui in aceasta zi sfanta.

„Cei ce ati nascut pe Maica Vietii noastre, de Dumnezeu Nacatoarea si Pururea Fecioara Maria, paziti-ne cu rugaciunile voastre de toate primejdiile! Luati aminte la saracia noastra sufleteasca si trupeasca si imbogatiti-ne pe noi in Dumnezeu.

Sfanta Ana, ridica sfintele tale maini, cu care ai imbratisat pe Imparateasa Cerului si a pamantului, catre Parintele indurarilor si a toata mangaierea! Ca astfel, trecand cu vederea multimea pacatelor noastre, sa ne pazeasca pe noi de foamete, de potop, de foc, de sabie, de venirea altor neamuri si de razboiul cel dintre noi. Aseaza, Sfanta Ana, in inimile conducatorilor tarii acesteia cele bune pentru sfintele lui Dumnezeu biserici!

Pazeste pe cei ce te cheama pe tine de moartea cea fara de veste. Apara-ne de vrajmasii cei vazuti si de cei nevazuti. Impaca neintelegerile din familii, fii sprijin celor neputinciosi. Celor cazuti in adancul pacatelor, lumineaza-le mintea, ca sa se intoarca la pocainta. Iar in vremea plecarii noastre din viata aceasta, sa ne aperi pe noi de cei ce se silesc a vana sufletele noastre.

Bucura-te, Ioachime, sfesnicul lui Dumnezeu, cel in fapte bune imbatranit, prin care intristarea nerodirii s-a pierdut.

Veseleste-te, ca Fiica ta s-a facut Biserica a lui Dumnezeu, nascand pe Hristos Domnul. Lumineaza-ne si pe noi spre fapte bune, cel ce esti luminatorul celor din intunericul necunostintei, dulce mangaietor al celor intristati si indemnatorul celor insotiti in Sfanta Taina a Cununiei.

Bucura-te, Sfanta Ana, ceea ce esti daruitoare imbelsugata si de cele pamantesti. Veseleste-te, lauda femeilor si cununa maicilor, ascultatoare blanda a celor ce te cheama pe tine, ceea ce ne implinesti cererile cele bune, bogatia saracilor si a vaduvelor!

Ne bucuram si noi, vazand ca prin nasterea ta s-a stins datoria pacatului. Fii si de acum inainte, Sfanta Ana, ajutatoarea si mangaierea celor care-si doresc copilasi, grabnica tamaduire a celor neputinciosi. Caci niciodata nu te-ai ascuns de la nazuinta noastra! Ceea ce in chip nemijlocit vezi frumusetea Dumnezeirii, ai rasarit crinul fecioriei si ai hranit pe Hranitoarea Vietii. Oamenii au primit atata mangaiere si incredintarea ca vor fi rascumparati atunci cand te-au vazut pe tine alaptand pe Maica Izbavitorului!

Sfintilor si Dumnezeiestilor Parinti Ioachim si Ana, statornicia si rabdarea voastra sa ne-o impartasiti si noua, celor nevrednici si pacatosi. Ca vazand dragostea voastra, Dumnezeu sa ne dea timp de pocainta si de intoarcere. Bucurati-va si ajutati-ne si pe noi sa ne bucuram impreuna cu voi, in Imparatia Cerurilor! Amin.”