Reguli de eticheta pe care ar trebui sa le cunoasteti atunci cand mergeti la o nunta

Eticheta este esentiala pentru a va asigura ca va comportati adecvat si ca contribuiti la o zi speciala pentru cuplul proaspat casatorit. Iata cateva sfaturi importante:

1. Invitatia si confirmarea prezentei

Asigurati-va ca va raspundeti la invitatie in timp util. Cuplul are nevoie de numarul corect de invitati pentru a planifica corect evenimentul.

2. Dress code

Respectati dress code-ul mentionat in invitatie. Fiecare nunta are propriul cod vestimentar, de la casual la black-tie. Alegeti o tinuta adecvata in functie de acesta.

Publicitate

3. Sosire la timp

Fiti punctuali si ajungeti la biserica sau la locul de desfasurare a ceremoniei inainte de inceperea acesteia. Este important sa nu perturbati evenimentul.

4. Cadouri si felicitari

Obiceiul oferirii unui cadou pentru cuplu este traditional. Consultati lista de cadouri, daca exista una, sau optati pentru ceva util sau semnificativ.

5. Comportament in timpul ceremoniei

Pastrati linistea si respectati ceremonia religioasa sau civila. Nu folositi telefoanele mobile sau dispozitive electronice in timpul serviciului religios sau in timpul discursurilor.

6. Dansul mirilor si aruncarea buchetului

Participati la toate momentele importante ale nuntii, inclusiv dansul mirilor si aruncarea buchetului. Nu trebuie sa fiti fortati sa participati, dar este apreciat.

Articolul continuă după reclame

7. Comportament la masa

Fiti politicosi la masa. Asezati-va in locul alocat si nu va ridicati in timpul discursurilor sau in timp ce se serveste mancarea. Atentie la mesele bufet unde este important sa nu risipiti mancarea sau sa luati prea multa.

8. Consumul de alcool

Consumul de alcool trebuie sa fie moderat. Nu va imbatati si nu faceti scene. Este important sa va pastrati comportamentul adecvat.

9. Interactiunea cu ceilalti invitati

Fiti deschisi si prietenosi cu ceilalti invitati. Participati la conversatii, dansuri si alte activitati sociale pentru a contribui la atmosfera de sarbatoare.

10. Parasirea evenimentului

Nu parasiti evenimentul inainte de momentele cheie, cum ar fi dansul mirilor sau taierea tortului, daca nu aveti o urgenta.

11. Felicitari si urari

Luati cateva momente sa vorbiti cu cuplul si sa le oferiti urarile voastre de bine. Este o modalitate frumoasa de a arata aprecierea pentru invitatie.

12. Fotografiile

Respectati cerintele cuplului cu privire la fotografii si postarea acestora pe retelele de socializare. Nu postati fotografii neautorizate sau nepotrivite.

13. Multumire

Dupa eveniment, nu uitati sa trimiteti un mesaj sau o nota de multumire cuplului pentru invitatie si pentru ziua minunata pe care au creat-o.
In concluzie, respectarea acestor reguli de eticheta va va ajuta sa aveti o prezenta placuta si sa contribuiti la atmosfera pozitiva a unei nunti. A fi bine pregatit si politicos este cheia pentru a face ca ziua speciala a cuplului sa fie cu adevarat memorabila pentru toata lumea.

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.