Putin ameninta Ucraina: „Solicitari suplimentare fata de Kiev”

Emmanuel Macron si Vladimir Putin au purtat o noua conversatie telefonica. Presedintele francez s-a declarat „pesimist” dupa discutia avuta cu omologul sau rus.  Liderul francez crede ca „ceea ce este mai rau urmeaza sa vina” in Ucraina.

Vladimir Putin si-a exprimat clar „marea sa hotarare” de a-si continua ofensiva, al carei scop este „preluarea controlului” intregii Ucraine, se arata intr-un comunicat al Palatului Elysée, preluat de BFMTV.

In timpul conversatiei de o ora si jumatate, presedintele rus i-a spus lui Macron ca „operatiunea” armatei ruse decurge „conform planului Moscovei”. De asemenea, el a amenintat ca situatia va escalada daca ucrainenii nu ii accepta termenii.

„Intuitia presedintelui Macron este ca ceea ce este mai rau urmeaza sa vina, avand in vedere ce i-a spus presedintele Putine”, potrivit Palatului Elysée. „Ambitia Rusiei este de a lua toata Ucraina. Obiectivele de razboi ale lui Vladimir Putin nu s-au schimbat„, a transmis aceeasi sursa.

In timp ce noi discutii au joi la frontiera polono-belarusa intre delegatia ucraineana si responsabili rusi, Putin a amenintat ca va extinde lista cu cereri a Moscovei. „Noi vorbim de demilitarizare si de un statut neutru al Ucrainei pentru ca nicio amenintare la adresa Rusiei sa nu emane vreodata din acest teritoriu”, i-a spus Putin lui Macron. „Orice tentativa de a castiga timp prin negocieri va duce doar la solicitari suplimentare fata de Kiev”, a amenintat Putin.