Putin a semnat legea: „Consecinte grave”

Vladimir Putin a semnat o lege care pedepseste „informatiile false” privind actiunea Rusiei in strainatate

Liderul de la Kremlin a semnat vineri seara o lege care prevede pedepse cu inchisoare de pana la 15 ani pentru „informatii false” privind actiunea Moscovei in strainatate, o arma represiva suplimentara pentru controlul informatiilor privind ofensiva sa in Ucraina, relateaza AFP.

Acest text, a carui semnatura prezidentiala marcheaza intrarea in vigoare, pedepseste „difuzarea publica de informatii false cu buna stiinta sub pretextul unor informatii fiabile’” despre „activitati ale organelor de stat ruse in afara teritoriului rus”.

Publicitate

Pedeapsa prevazuta creste la 15 ani de inchisoare daca „informatiile false” au „antrenat consecinte grave”.

Aceasta lege o completeaza pe cea adoptata la inceputul lunii martie care prevede pana la 15 ani de inchisoare pentru publicarea de „informatii false” despre armata rusa, noteaza stirileprotv.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.