Profesor injunghiat de o eleva, cu un cutit de taiat porcul

O adolescenta in varsta de 16 ani s-a prezentat la scoala si a atacat un profesor de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Bihor, injunghiindu-l in zona spatelui. Agresoarea a folosit un cutit obisnuit de taiat carne, utilizat in mod normal pentru sacrificarea porcilor.

Evenimentul a avut loc luni, 27 noiembrie, in jurul orei 9, cand politistii din Bihor au fost alertati prin intermediul apelului de urgenta 112 cu privire la un incident intr-un liceu din municipiul Oradea. La fata locului, au intervenit rapid politistii de ordine publica, cei din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale si cei ai Biroului Siguranta Scolara. Din primele cercetari, s-a constatat ca, in urma unui conflict spontan, o eleva de 16 ani, originara din comuna Olcea, a atacat un profesor in varsta de 41 de ani, din localitatea Girisu de Cris, provocandu-i o leziune in partea dorsala cu un cutit.

Incidentul a avut loc in biroul directorului adjunct al scolii, unde eleva a fost chemata, impreuna cu mama sa, pentru a discuta despre problemele de comportament.

Profesorul ranit a fost transportat la spital pentru primirea ingrijirilor medicale necesare.

„Pacientul era constient si cooperant la momentul in care a ajuns la Unitatea de Primiri Urgente”, a declarat seful UPU-SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea, citat de Agerpres.

„Ce va pot spune este ca o eleva de clasa a X-a ar fi injunghiat azi dimineata un pedagog de noapte. Am fost acolo, nu am avut cu cine vorbi, este si era o ancheta de desfasurare, cu reprezentanti de la institutiile statului, de la Procuratura, de la Politie si am vorbit foarte putin cu doamna directoare.

Ea mi-a spus ca este o eleva foarte buna la invatatura, care a avut anul trecut cea mai mare medie din clasa, implicit bursiera, care nu a avut probleme de comportament, nu a lipsit mult de la scoala, un copil normal”, a declarat inspectorul scolar general al judetului Bihor, Horea Abrudan.

Directorul colegiului, Alina Coste, mai are si alte detalii:

„A fost gasita in camera cu un baiat, noaptea la stingere, iar pedagogul i-a atras atentia ca nu este normal si firesc. Si de acolo a pornit totul. Nu era de dat afara din internat, ci pur si simplu doar de atras atentia asupra unui fapt. Si astfel a reactionat copilul”.

Adolescenta de 16 ani se afla in prezent in custodia politistilor de investigatii criminale din Bihor.

In legatura cu acest incident, s-a intocmit un dosar penal pentru tentativa de omor, iar politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale al Inspectoratului de Politie Judetean Bihor continua cercetarile sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor, pentru a stabili circumstantele exacte ale faptei si pentru a lua masurile legale corespunzatoare.