Primarul Vitali Klitschko, mesaj cutremurator din mijlocul bombardamentelor din Kiev

Vitali Klitschko, primarul Kievului a decis sa ramana in capitala Ucrainei, pentru a lupta pentru tara sa. Alaturi il are mere pe fratele sau, Vladimir Klitschko.

Cei doi fosti sportivi sunt prezenti pe retelele de socializare si ofera informatii despre situatia din Ucraina. Totodata, Vitali Klitschko pastreaza legatura cu jurnalistii prezenti in Kiev, dar si cei din exterior.

Vitali Klitschko a explicat pentru Yahoo News de ce lupta in Kiev, marturisind ca o tatal sau, fost militar sovietic ucis de cancer, il inspira in aceasta perioada dificila din viata sa

Publicitate

„M-a invatat ca este un mare privilegiu sa mori aparandu-ti tara. Daca tara mea are nevoie de viata mea, sunt gata sa mor pentru patria mama, pentru copiii mei, pentru viitorul familiei mele”, a declarat Vitali Klitschko pentru sursa citata mai sus.

„Nimeni nu vrea sa moara, dar Rusia isi doreste sa reconstruiasca fosta uniune, iar noi nu vrem sa locuim asa. Vor sa ne ingenunchieze, dar luptam pentru libertate si pentru viitorul copiilor si al tarii”, a mai spus primarul Kievului.

 Vitali Klitschko, mesaj direct pentru Vladimir Putin

„Pleaca din Ucraina, intoarce-te acasa. Este casa noastra si vom lupta pentru ea. Suntem o tara pasnica, dar nu avem alta solutie decat sa ne luptam si sa ne aparam. Daca Rusia nu pleaca, acesta este punctul nostru de vedere”, a transmis fostul campion mondial la box.

Vitali Klitschko a fost soldat la Fortele Aeriene Sovietice

Din 1989 in 1991, marele campion, actual primar al Kievului, a facut armata la Uman, una dintre bazele militare ale Fortelor Aeriene Sovietice.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.