Pretul mielului de Paste, in viu si carcasa, in acest an

Mai este putin Paste, iar atat crescatorii de ovine, cat si consumatorii, isi fac deja calculele legate de pretul mielului.

Potrivit crescatorilor, pretul ar putea sa fie ceva mai mare decat in 2023, dar nu cu mult.

Astfel, din calculele actuale ale oierilor, carcasa de miel ar urma sa se vanda anul acesta cu aproximativ 40 de lei/kg.

”In fiecare an, in perioada pascala, se vand in jur de 1,5 milioane de miei in Romania. Sa stiti ca fermierul nu se gandeste la un pret extraordinar de mare, poate va creste cu 10% fata de anul trecut. Cerealele nu au fost atat de scumpe fata de anul trecut, ce cheltuieli au crescut sunt cele cu carburantii, cu electricitatea; dar cea mai mare problema pe care o avem noi este cu forta de munca, asta ne da mult inapoi, dar incercam sa ne descurcam.

Publicitate

Pretul de la fermier, majoritatea ne spun ca anul acesta nu va depasi 20-22 de lei/kg, ceea ce inseamna ca in carcasa ajunge la 40 de lei/kg. Mi se pare ca este un pret corect, unde ii ramane ceva si fermierului si este pentru toate buzunarele. Poate in supermarket va fi mai scump, dar va spun ca daca se ia de la fermier, din zonele autorizate unde se vinde carnea de miel, pot sa ia cu 40 de lei/kg fara nicio problema”, a declarat Constanta Stefan, presedintele Asociatiei Agricole Tara Lovistei, la AGRO TV.

Articolul continuă după reclame

Anul trecut, un kilogram de carne de miel se putea achizitiona cu 20 de lei

Cat costa carnea de miel in Piaţa Obor

In hala din piata Obor, aproape toate tarabele de carne au inceput sa aduca si carne de miel.

Pretul pentru un kilogram de miel costa in cea mai mare piata bucuresteana 36 de lei kilogramul. Pulpa de miel este un pic mai ieftina si gospodinele o pot cumpara la pretul de 33 de lei.

Sfertul de miel posterior cu cap costa 56 de lei kilogramul, acelasi pret si pentru sfertul anterior de miel.

Daca vorbim de organe, pretul pentru un kilogram este de 57 de lei, iar drobul deja ambalat se vinde cu 34 de lei. Mielul vandut in marile magazine este din Romania, iar fiecare bucata ambalata are in jur de doua kilograme. In alte magazine, pretul variaza si poate ajunge pana la 60 de lei pentru kilogramul de pulpa de miel, tocmai bun de bagat la cuptor.

La o bucata de 3,5 kilograme, gurmanzii trebuie sa plateasca peste doua sute de lei.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.