Presa italiana, uluita de Sosoaca: „Senator antivaccinare, cu masca lui Hannibal Lecter in Parlament”

Senatoarea Diana Sosoaca a ajuns si pe paginile presei din Italia, dupa ce aceasta a purtat o botnita in Parlamentul Romaniei. Cotidianul Periodico Italiano a publicat un articol in senatoarea este descrisa ca fiind un „politician de extrema-dreapta” cu un discurs agresiv anti-vaccinare, anti-european si anti-imigratie.

„Masca asemanatoare cu cea a lui Hannibal Lecter si o atitudine discursiva agresiva, demna de orice bun politician de extrema-dreapta. Diana Iovanovici Sosoaca s-a remarcat la ultima sedinta prin decizia de a se prezenta in Parlament intr-un mod categoric neconform”, au scris jurnalistii italieni.

Senatoarea, avocat de profesie, si-a castigat popularitatea in 2020 pentru atitudinea sa agresiva impotriva masurilor restrictive anti-Covid si a vaccinului. In plus, Diana Sosoaca s-a remarcat si prin atitudinea ei anti-europeana si anti-imigratie, mai scrie presa din Italia.

„Ultima dintre „ideile” parlamentarului extremist a fost sa se prezinte la discutia din Senat cu o masca precum cea a lui Hannibal Lecter si haine traditionale romanesti. Fotografia a facut inconjurul internetului”, mai scriu jurnalistii.

Au fost foarte multe critici pe retelele sociale, unde utilizatorii s-au plans de modul in care acesti politicieni stimuleaza nemultumirea populatiei. Sunt si altii care au subliniat ca senatoarea s-a facut cunoscuta pentru ca a declarat ca vaccinurile sterilizeaza populatia, au mai remarcat cei de la Periodico Italiano.

Jurnalistii italieni amintesc faptul ca in ​​Romania, sistemul de sanatate al tarii se prabuseste de fapt si chiar si Biserica Ortodoxa este cea care are o mana de ajutor , deruland o campanie impotriva vaccinurilor.

In Giurgiu, un oras la 60 km sud de Bucuresti, episcopul Ambrozie a fost cercetat sub acuzatia de raspandire de stiri false in timpul predicii sale de duminica , in timpul careia i-a impins pe credinciosi sa nu se vaccineze.