Parintele Argatu: 9 zile la rand sa faci asa, pentru dezlegare de toate blestemele si farmecele

Unul dintre cei mai venerati si iubiti duhovnici din Romania, parintele Ilarion Argatu, a lasat o mostenire pretioasa de invataturi pentru credinciosi, indrumandu-i cu intelepciune atunci cand se confrunta cu greutati.

In lucrarea sa intitulata „Paraclisul si cateva dintre invataturile preacuviosului parinte Ilarion Argatu”, duhovnicul ofera credinciosilor un ghid detaliat al pasilor pe care trebuie sa-i urmeze pentru a depasi momentele nefaste, dezvaluindu-le o rugaciune speciala care trebuie rostita timp de 9 zile. Parintele subliniaza ca primul pas esential inainte de a incepe aceasta rugaciune este pregatirea sufleteasca si purificarea, prin spovedanie si pocainta.

Iata cateva din invataturile parintelui Argatu pentru sanatate, prosperitate si alungarea raului:

„Pentru aceasta trebuie sa fii pregatit, adica spovedit de pacate. In timpul celor 9 zile, daca eşti femeie nu trebuie sa ai ciclu. Daca iţi vine, trebuie sa reiei cand nu ai.

Publicitate

Se posteşte 9 zile, ţinandu-se post negru luni, miercuri şi vineri, pana la ora 24.00. In fiecare zi se fac urmatoarele rugaciuni:

Ziua se fac 40 de metanii, plus rugaciunile tale zilnice sau Tatal Nostru spus cat mai des. Seara, dupa ora 22.00, mai bine spre ora 24.00, faci rugaciune. Se face Acatistul Mantuitorului şi se aprind 9 lumanari, aşezate in forma de cruce. Daca nu ai Acatistier spui Tatal Nostru astfel: 3 metanii plus Tatal Nostru plus Rugaciunea de cerere şi repeţi aceasta pana faci 40 de metanii.

Atenţie:

-Cine nu poate duce postul pana la ora 24.00, il poate opri la ora 18.00 sau la ora 21.00 şi poate manca doar o masa de post. Daca ai mancat de 2 ori, ţi-a furat diavolul postul.

-In cursul zilei sau cu 2 ore inainte de masa, iei o bucaţica de Anafura plus un paharel mic de aghiazma facuta cu molitfele sfantului Vasile. -Lumanarile pe care le aprinzi se lipesc pe o tava sau o placa de faianţa sau caramida. Ele trebuie sa arda complet. Aceasta este important.

Articolul continuă după reclame

Rugaciune de cerere:

Dezleaga, Doamne, toate vrajile, farmecele şi blestemele cu care m-au legat vrajmaşii mei ştiuţi şi neştiuţi, dezleaga-le şi intru nimica sa se prefaca. Cearta, duhurile necurate, pe pustiu sa se duca, unde om nu locuieşte, şi apoi la mine sa nu se mai intoarca, iar pe mine robul tau (numele) apara-ma!

Vei vedea cum incep sa se nelinişteasca anumite persoane dintre cunoştinţe, chiar şi rude. Cei care devin neliniştiţi vor neaparat sa vina la tine. Uneori iţi cer socotela: pentru ce li se intampla lor necazuri? Vrajitorii, in timpul rugaciunilor işi primesc fiecare ce a trimis. Vezi pe cei nelinştiţi-aceştia sunt vrajitorii. Nu le spui nimic, dar ii pomeneşti in rugaciune.

Zici:

Dezleaga, Doamne, toate vrajile cu care m-a legat vrajmaşul meu(numele), dezleaga-le! Dezleaga şi intru nimic sa se prefaca, alunga duhurile necurate, pe pustiu sa se duca şi la mine sa nu se mai intoarca, iar pe mine, robul tau (numele) iarta-ma!

In timpul rugaciunii cere:

Dezleaga, Doamne, darul de bani, de casa, de imbracaminte, de incalţaminte, darul de Cununie, priceperi ca: priceperea de a face bani, de a face curat, memoria, puterea de munci cu pricepere şi spor, etc (tot ce crezi ca ţi-a fost legat). Amin!

„Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gabriel, duceţi nevrednica mea rugaciune şi nevrednicul meu post la bunul Dumnezeu, pentru iertarea pacatelor mele, ale parinţilor mei, ale bunicilor mei, ale celor adormiţi din neamurile noastre, ale moşilor şi stramoşilor pana la al noualea neam şi-mi daruiţi mie implinirea dorinaei mele (spui dorinţa)”.

Arhimandritul Ilarion Argatu a fost unul dintre cei mai iubiti duhovnici romani, marturisitor in perioada regimului comunist.

Parintele Ilarion Argatu s-a nascut in ziua de 2 august 1913, in localitatea Valea Glodului, judetul Suceava, intr-o familie numeroasa – primind la botez numele de Ioan. Tatal sau, Alexandru, a fost primar in comuna Valea Glodului pentru 16 ani. A ramas vaduv de timpuriu, si-a crescut copiii, iar apoi s-a retras la Manastirea Neamt – unde s-a calugarit si unde, mai apoi, a fost inmormantat.

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.