Pamantul se zguduie ca niciodata. Turcia, lovita de un nou cutremur violent

Un nou cutremur violent, cu magnitudinea de 7,7, a lovit luni la pranz centrul Turciei, a anuntat Centrul Seismologic Europeano-Mediteranean, citat de Reuters.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,7 grade s-a produs luni in regiunea Turciei Centrale, a anuntat Centrul Seismologic Europeano-Mediteranean (EMSC). Cutremurul a avut loc la 67 km nord nord-est de Kahramanmaras, Turcia, la o adancime de 2 km, a adaugat EMSC.

Seismul a fost urmat, dupa aproape 12 minute, de o replica cu magnitudinea de 5,7, ce a avut loc la o adancime de 10 kilometri.

Agentia pentru dezastre turca AFAD a spus ca al doilea mare cutremur a avut o magnitudine de 7,6 si epicentrul la Kahramanmaras.

Au aparut imagini in mediul online in care se observa cum o cladire se prabuseste in timpul seismului ce a lovit centrul Turciei dupa pranz:

Aceste informatii vin dupa ce dimineata un cutremur cu magnitudinea 7,8 a provocat cel putin 1.300 de morti si peste 6.000 de raniti in Turcia si Siria.

Seismul cu magnitudinea 7,8 a fost urmat de cel putin 18 replici cu o magnitudine de peste 4, potrivit Serviciului Geologic al Statelor Unite (USGS). Conform USGS, au avut loc sapte cutremure cu o magnitudine peste 5.

Cea mai puternica replica de pana acum a fost inregistrata la doar 11 minute dupa primul cutremur si a avut o magnitudine de 6,7, a precizat USGS. Expertii au avertizat ca este posibil sa fie inregistrate noi replici puternice in orele si chiar in zilele urmatoare.