Pamantul se zguduie ca niciodata. Turcia, lovita de un nou cutremur violent

Un nou cutremur violent, cu magnitudinea de 7,7, a lovit luni la pranz centrul Turciei, a anuntat Centrul Seismologic Europeano-Mediteranean, citat de Reuters.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,7 grade s-a produs luni in regiunea Turciei Centrale, a anuntat Centrul Seismologic Europeano-Mediteranean (EMSC). Cutremurul a avut loc la 67 km nord nord-est de Kahramanmaras, Turcia, la o adancime de 2 km, a adaugat EMSC.

Seismul a fost urmat, dupa aproape 12 minute, de o replica cu magnitudinea de 5,7, ce a avut loc la o adancime de 10 kilometri.

Publicitate

Agentia pentru dezastre turca AFAD a spus ca al doilea mare cutremur a avut o magnitudine de 7,6 si epicentrul la Kahramanmaras.

Au aparut imagini in mediul online in care se observa cum o cladire se prabuseste in timpul seismului ce a lovit centrul Turciei dupa pranz:

Aceste informatii vin dupa ce dimineata un cutremur cu magnitudinea 7,8 a provocat cel putin 1.300 de morti si peste 6.000 de raniti in Turcia si Siria.

Seismul cu magnitudinea 7,8 a fost urmat de cel putin 18 replici cu o magnitudine de peste 4, potrivit Serviciului Geologic al Statelor Unite (USGS). Conform USGS, au avut loc sapte cutremure cu o magnitudine peste 5.

Cea mai puternica replica de pana acum a fost inregistrata la doar 11 minute dupa primul cutremur si a avut o magnitudine de 6,7, a precizat USGS. Expertii au avertizat ca este posibil sa fie inregistrate noi replici puternice in orele si chiar in zilele urmatoare.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.