Noua simptome Omicron care afecteaza pe cei complet vaccinati – si doua semne timpurii ca este posibil sa fiti infectati

China a pus aproape 30 de milioane de oameni sub masuri stricte de izolare, deoarece tara a inregistrat o crestere abrupta a numarului de noi infectii cu coronavirus , care au atins un nivel maxim in doi ani .

Tara a luat unele dintre cele mai drastice masuri de la inceputul pandemiei, chiar daca volumul sau de cazuri este scazut in comparatie cu alte tari , deoarece s-a legat strans de o strategie „zero-Covid”.

Cea mai recenta crestere se datoreaza variantei Omicron, raportat a fi varianta dominanta.

Detectat pentru prima data in Africa de Sud si Hong Kong in noiembrie 2021, Omicron a fost in curand confirmat ca varianta dominanta in Marea Britanie in decembrie.

Aici, aruncam o privire la unele dintre cele mai frecvente simptome cu noua varianta pentru cei complet vaccinati si la doua semne de avertizare timpurie pe care le puteti avea.

Cele mai frecvente simptome pentru cei cu schema completa de vaccinare

Cercetatorii din Norvegia au efectuat un studiu care a intervievat 111 din 117 invitati de la o petrecere pe 26 noiembrie 2021 in care a avut loc un focar Omicron. Din grupul intervievat, 66 au avut cazuri definitive de Covid-19 si 15 au avut posibile cazuri de virus, scrie Independent.

Din cei 111 participanti, 89% au primit doua doze de vaccin ARNm si niciunul nu a primit o injectie de rapel.

Potrivit constatarilor publicate in jurnalul de boli infectioase si epidemiologie, Eurosurveillance , au existat opt ​​simptome cheie experimentate de grupul de petrecareti complet vaccinati.
Acestea au fost tuse, secretii nazale, oboseala, dureri in gat, dureri de cap, dureri musculare, febra si stranut.

Studiul a constatat ca tusea, curgerea nasului si oboseala au fost printre cele mai frecvente simptome la persoanele vaccinate, in timp ce stranutul si febra erau cele mai putin frecvente.

Expertii in sanatate publica adauga si greata la aceasta lista de simptome la persoanele vaccinate care au contractat varianta Omicron.

Desi vaccinul protejeaza impotriva riscurilor mai grave ale virusului, este totusi posibil sa contractati Covid.

Natura usoara a simptomelor ingreuneaza oamenii sa distinga virusul de o raceala obisnuita .

Dar, potrivit profesorului Tim Spector , in spatele aplicatiei ZOE Symptom Study, aproximativ 50% dintre „noile raceli” in prezent sunt, de fapt, Covid”.

Doua semne de avertizare timpurie ca este posibil sa aveti Omicron

Expertii sugereaza, de asemenea, ca exista doua simptome distincte care ar putea fi un semn ca un test pozitiv este in apropiere: oboseala si ameteala/lesin.

Mai mult decat simplul sentiment de oboseala, oboseala se poate traduce prin durere corporala, provocand dureri sau slabiri musculare, dureri de cap si chiar vedere incetosata si pierderea poftei de mancare.

Dr. Angelique Coetzee, un medic privat si presedinte al Asociatiei Medicale din Africa de Sud, a declarat pentru Good Morning Britain ca oboseala a fost unul dintre principalele simptome ale Omicron atunci cand varianta a izbucnit in Africa de Sud.

De fapt, 40% dintre femei au raportat ca s-au luptat cu oboseala din cauza Covid, comparativ cu o treime dintre barbati, potrivit unui sondaj realizat de Web MD, care a intrebat utilizatorii cat de des au avut oboseala intre 23 decembrie si 4 ianuarie.

Ameteala/lesinul este al doilea semn ca este posibil sa aveti Omicron. Un nou raport din Germania a sugerat ca exista o legatura intre lesin si Omicron, dupa ce medicii din Berlin au descoperit ca Covid declansa lesin recurent pentru un pacient de 35 de ani internat la spital.