Noi reguli de intrare in tara! Cine intra in carantina

Noi reguli de intrare in tara! Cine intra in carantina

Sosirea in Romania a persoanelor care vin din statele membre ale Uniunii Europene, ale Spatiului Economic European sau Confederatia Elvetiana, aflate in zonele VERDE si GALBEN:

NU intra in carantina persoanele vaccinate sau trecute prin boala

– Carantina pentru 14 zile la domiciliu, la o adresa declarata sau intr-un spatiu special amenajat in cazul in care:Persoanele care nu prezinta dovada vaccinarii, trecerii prin boala sau testarii negative RT-PCR pentru COVID-19, efectuata cu cel mult 72 de ore inaintea imbarcarii (pentru cei care calatoresc cu mijloace de transport in comun) sau intrarii pe teritoriul national (pentru cei care calatoresc cu mijloace proprii).

Publicitate

Sosirea in Romania a persoanelor care vin din statele membre ale Uniunii Europene, ale Spatiului Economic European sau Confederatia Elvetiana, aflate in zona ROSIE:

– NU intra in carantina persoanele vaccinate sau trecute prin boala

– Carantina pentru 10 zile (la domiciliu, la o adresa declarata sau intr-un spatiu special amenajat) pentru persoanele nevaccinate si care nu au trecut prin boala, doar daca prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR efectuat cu cel mult 72 de ore inaintea imbarcarii (pentru cei care calatoresc cu mijloace de transport in comun) sau intrarii pe teritoriul national (pentru cei care calatoresc cu mijloace proprii).

– Carantina pentru 14 zile (la domiciliu, la o adresa declarata sau intr-un spatiu special amenajat) pentru persoanele nevaccinate si care nu au trecut prin boala, daca NU prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR efectuat cu cel mult 72 de ore inaintea imbarcarii (pentru cei care calatoresc cu mijloace de transport in comun) sau intrarii pe teritoriul national (pentru cei care calatoresc cu mijloace proprii).

Sosirea in Romania a persoanelor care vin din state terte (altele decat UE si spatiul european)

NU intra in carantina persoanele vaccinate sau trecute prin boala in ultimele 180 de zile, daca prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR, efectuat cu cel mult 48 de ore inaintea imbarcarii sau intrarii pe teritoriul national.

– Carantina pentru 10 zile la o adresa declarata sau intr-un spatiu special amenajat in cazul in care persoanele nevaccinate ori cele care nu au trecut prin boala in ultimele 180 de zile anterioare intrarii in tara, cu conditia sa prezinte rezultatul negativ al unui test RT-PCR efectuat cu cel mult 48 de ore inaintea imbarcarii sau intrarii pe teritoriul national, indiferent de zona de risc in care sunt incadrate statele din care vin.

– Carantina pentru 14 zile pentru persoanele care intra in Romania si NU prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru COVID-19 efectuat cu cel mult 48 de ore inaintea imbarcarii (pentru cei care calatoresc cu mijloace de transport in comun) sau intrarii pe teritoriul national (pentru cei care calatoresc cu mijloace proprii).

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.