Nicusor Dan declara razboi primariilor de sector. ”Vom organiza un referendum…”

Nicusor Dan a reactionat pentru prima data dupa afisarea rezultatelor exit-poll-ului la alegerile din 9 iunie. Ce spune edilul Capitalei despre acest nou succes.

Nicusor Dan a facut prima declaratie in fata presei si a alegatorilor dupa afisarea primului exit poll de dupa alegerile locale desfasurate duminica, 9 iunie, in Capitala.

Nicusor Dan, prima reactie dupa ce exit poll-ul l-a plasat pe locul 1 la alegerile locale din Capitala, de pe 9 iunie

Duminica, 9 iunie 2024, aproape 19 milioane de romani cu varsta de cel putin 18 ani au fost asteptati la urne pentru alegerile locale. Fara indoiala, punctul central al zilei a fost lupta pentru Capitala.

Publicitate

Aproape toate exit poll-urile publicate pe parcursul zilei l-au indicat pe Nicusor Dan pe locul 1. Aceleasi rezultate au fost confirmate si la estimarile sociologilor de la ora 22.00.

Candidatul independent la Primaria Municipiului Bucuresti, sustinut de Alianta Dreapta Unita (USR – PMP – FD), este creditat cu 45% din preferintele alegatorilor, conform unui exit poll realizat de CURS – Avangarde la comanda PSD – PNL. Gabriela Firea (PSD) este mult in urma, cu doar 24%.

Dupa aflarea acestor rezultate preliminare, Nicusor Dan, aflat in Parcul Cismigiu, a tinut sa multumeasca celor care i-au acordat sprijinul. A mentionat aici atat pe cei din Alianta Dreapta Unita, cat si pe oamenii simpli care s-au implicat in campanie.

”Sa stiti ca niciodata politicienii nu castiga alegerile. Ele sunt castigate de comunitati. Azi, am avut o uriasa comunitate care si-a dorit institutii care sa lucreze pentru oameni, care si-a dorit dreptate.

Sunt coplesit de responsabilitatea pe care mi-o acordati. Ce pot sa va spun: niciodata, eu si colegii mei, nu am putut sa ne batem joc de mandatul pe care ni l-ati dat.

Vreau sa le multumesc tuturor celor care au contribuit la campania asta, voluntari, oameni care au strans semnaturi, oameni care au donat bani, personalitati publice care au girat cu numele lor pentru ce vrem noi sa facem. Vreau sa multumesc si partidelor care au sustinut aceasta campanie: USR, PMP, Forta Dreptei, REPER. Si tuturor celor care au facut campanie pentru mine”.

Articolul continuă după reclame

Nicusor Dan declara razboi primariilor de sector

In fata sustinatorilor sai si a publicului telespectator, Nicusor Dan a declarat razboi primariilor de sector. El a anuntat un referendum in Bucuresti pentru impartirea banilor. ”Cu aprobarea Consiliului General al Capitalei vom declansa un referendum pentru a afla cum se vor imparti banii intre primaria capitalei si primariile de sector.

Doi ani de zile primaria e obligata sa gandeasca mic pentru ca nu poate sa gandeasca mare. Banii de-abia ajung pentru intretinerea infrastructurii pe care o avem. Avem borduri peste borduri, pavele care inlocuiesc alte pavele si panselute care inlocuiesc alte panselute.

Cu aprobarea consiliului vom declansa referendum sa vedem in subordinea cui este urbanismul din Bucuresti si cine raspunde de traficul din Bucuresti”, a mai punctat primarul Capitalei.

Ludovic Orban, dupa exit poll-ul de la locale si europarlamentare:

”Scorul de astazi al PSDNL este scorul obtinut de baronii rosii si galbeni”
Duminica seara a vorbit si Ludovic Orban, presedintele partidului Forta Dreptei. Acesta le-a transmis romanilor ”sa nu isi piarda speranta, sa aiba incredere in democratie”.

”Astazi, coalitia de guvernare a obtinut un scor la care nu visa, dintr-un singur motiv. Noi nu am avut alegeri pentru Parlamentul European in aceasta campanie electorala din cauza comasarii ciudate a alegerilor locale cu alegerile pentru Parlamentul European. Toata campania nu a existat nicio dezbatere despre Parlamentul European, despre pozitia Romaniei si reprezentarea Romaniei in Parlamentul European, despre ceea ce trebuie sa faca reprezentantii Romaniei in Parlamentul European”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta a spus ca scorul obtinut de rivalii politici de la PSD – PNL ”este scorul obtinut de baronii rosii si galbeni, de satrapii si vatafirii care conduc primariile si care au facut tot ce este posibil, folosind toate parghiile, inclusiv cele ilegale, pentru a maximiza scorul celor doua partide politice.

Realitatea politica a Romaniei este complet diferita – 70% dintre cetatenii romani sunt nemultumiti de cum este guvernata Romania, 67% considera ca Romania se indreapta intr-o directie gresita”, a mai spus Ludovic Orban.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.