Nicolae Ciuca, anuntul momentului despre majorarea pensiilor

Nicolae Ciuca, premierul Romaniei, a facut noi declaratii despre majorarea pensiilor din Romania. Potrivit sefului Guvernului, , pensiile ar urma sa fie majorate cu 15%, incepand cu anul viitor.

„Domnul presedinte (Klaus Iohannis – n.red) a legat acest procent de inflatie si afirm ca este nevoie ca in continuare sa tinem cont de rata de inflatie si consider ca pensionarii nu merita sa suporte povara inflatiei, motiv pentru care procentul poate sa fie de 15% sau poate sa fie alta cifra. Toate aceste elemente de analiza le vom realiza in coalitie cu cifrele de buget pe masa.

Avem nevoie de prognoza bugetului pentru anul 2023, trebuie sa vedem care este valoarea nominala a PIB-ului in anul viitor si in felul acesta sa putem sa ne asiguram ca venim cu decizii care sa fie intr-adevar sustinute de buget si sa poata sa asigure compensarea cresterii preturilor la alimente, la bunuri, la servicii”, a spus premierul Nicolae Ciuca.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

„Va asigur ca vom lua cat se poate de responsabil toate deciziile in acest sens. Vorbim si de pensii si de salarii, este clar ca toata aceasta situatie deosebit de dificila economic ne afecteaza pe toti si este nevoie sa avem un set de masuri si decizii guvernamentale care sa poata sa mentina echilibru atat in viata sociala, cat si in cea economica”, a mentionat seful Executivului.

Gheorghe Flutur spune ca pensiile vor creste cu 15 la suta de la inceputul anului viitor

Gheorghe Flutur, prim-vicepresedintele Partidului National Liberal si presedintele Consiliului Judetean Suceava, a anuntat, vineri, ca pensiile vor creste cu 15 procente incepand cu 1 ianuarie 2023. ”Se ia in calcul, astfel, ca veniturile pensionarilor sa fie majorate de la 1 ianuarie 2023 in raport cu inflatia”, a declarat Gheorghe Flutur, in urma unor discutii purtate cu premierul Nicolae Ciuca.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.