Nicolae Ciuca a dat vestea buna: „Este o decizie asteptata de peste trei milioane de oameni”

Nicolae Ciuca, premierul Romaniei a anuntat ca Guvernul plafoneaza pretul la lemnele de foc.

„Astazi Guvernul va adopta decizia de plafonare a preturilor la lemnele de foc. Este o decizie asteptata de peste trei milioane de oameni. De fapt, sunt trei milioane de gospodarii care folosesc lemnul de foc”, a declarat seful Guvernului, la inceputul sedintei Cabinetului.

„In acest sens, vom decide ca pretul la lemnul de foc sa fie plafonat la 400 lei pe metrul cub, la 1.500 lei pe tona la brichetele de lemn si la 2.000 lei la peleti. Preturile includ TVA. (…) Este o masura pe care am discutat-o, o aprobam astazi in Guvern, astfel incat sa avem un sistem de masuri care sa sprijine pe toti romanii sa treaca cu bine iarna care vine”, a adaugat premierul.

Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Barna Tanczos, a mentionat ca este nevoie de aceasta masura de protectie pentru cetateni, la fel ca in cazul energiei electrice si gazelor naturale.

„Pe piata lemnului de foc, in urma evolutiilor din piata internationala, se vad, se resimt efectele cresterilor de pret, motiv pentru care, la fel ca la energia electrica si la fel ca la gazele naturale, este nevoie de o masura de protectie pentru cetateni. Ceea ce propunem astazi este o plafonare a pretului la lemnul de foc si derivatele din lemnul de foc, respectiv pentru doua produse care se folosesc pentru incalzirea locuintelor”, a spus ministrul.