Minune Dumnezeiasca intr-o biserica din Romania! Icoana Maicii Domnului de la Letca Noua este facatoare de minuni!

Dumnezeu ne vorbeste prin natura, prin creatia care ne inconjoara, prin oamenii pe care ii intalnim, prin „coincidentele” care apar in viata noastra, prin implinirile si suferintele pe care le ingaduie cu un anumit scop, prin icoanele care plang si izvorasc tamaduiri.

Biserica de Letca Noua adaposteste una din cele mai cunoscute si indragite icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului din Romania. Prima minune a avut loc aici in anul 2002, cand din ochii Maicii Domnului au inceput sa curga lacrimi… de mir. Din acel moment, viata bisericii s-a intensificat foarte mult.

Au inceput sa se oficieze slujbe zilnic – Sfanta Liturghie dimineata, Acatistul Mantuitorului la ora 18:00, Paraclisul Maicii Domnului la miezul noptii, iar vinerea Sfantul Maslu. Vestea s-a raspandit foarte repede, astfel incat pelerini din toate laturile tarii au venit aici sa vada minunea cu ochii lor, minune care a fost confirmata inclusiv de Patriarhie in anul 2002.

Publicitate

Prin harul Maicii Domnului revarsat asupra acestei icoane si prin puterea rugaciunilor savarsite aici zi de zi, multi bolnavi au inceput sa se tamaduiasca de neputintele lor. S-au vindecat bolnavi de felurite boli si copii neputinciosi, s-au dezlegat cupluri de nerodirea de prunci, s-au linistit inimi zbuciumate.

Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Letca Noua dateaza de circa o suta de ani. Initial a stat in biserica de lemn din cimitir, apoi a fost mutata in Biserica mare din sat, dupa finalizarea picturii.

Mitropolitul Nifon al Tarii Romanesti a zidit aceasta biserica intre anii 1864 si 1867 pe propria sa cheltuiala. Din aceasta pricina, localnicii o numesc „Manastirea lui Nifon”. Astazi, icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului se afla in naosul Bisericii, pe un tetrapod sculptat in lemn. Datorita minunilor care se savarsesc prin credinta celor vin aici, Letca Noua a devenit un loc de pelerinaj cunoscut in toata tara. Dintr-o biserica lipsita de atractivitate, s-a transformat intr-un locas deosebit de frumos in urma lucrarilor de renovare. Curtea este de asemenea extrem de primitoare, cu alei ingrijite, flori si lampioane.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.