Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, prima declaratie dipa ce in biroul lui Raed Arafat a fost gasit un microfon

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunta ca se confirma faptul ca in biroul sefului DSU, Raed Arafat, a fost gasit un microfon, iar Parchetul General a efectuat o verificare.

Oficialul a facut primele declaratii.

“Din cate stiu eu, in urma gasirii acestui microfon in biroul domnului secretar de stat Raed Arafat, Parchetul General al Romaniei a efectuat o verificare” – a spus Bode.

”Pe acest subiect nu as putea comenta mai mult, insa va pot asigura ca acordam sprijin unitatilor de parchet in desfasurarea oricarei anchete. Am acordat sprijin unitatii de parchet pentru desfasurarea acestei anchete, asa cum am facut de fiecare data cand MAI a fost solicitat de catre Parchet. Date despre ancheta, rezultatele anchetei si orice alt detaliu – poate da Parchetul General”, a declarat Lucian Bode in conferinta de presa.

Din primele informatii microfonul a fost pozitionat sub un scaun din biroul pe care il ocupa Raed Arafat, la Ministerul Afacerilor Interne.

Microfonul a fost descoperit din greseala de o persoana care a venit la niste discutii in biroul demnitarului, sub scaunul pe care acesta s-a asezat.

Raed Arafat a depus o plangere la DNA. Ulterior acestia au confirmat ca microfonul ar fi fost plasat in cadrul unei anchete penale derulate de procurorii DNA care viza activitatea sefului DSU.