Ministerul de Externe, anunt dupa moartea turistei romance atacata de un rechin

Ministerul de Externe a confirmat duminica moartea turistei romance care a fost atacata de un rechin intr-o statiune din Egipt. Ambasada Romaniei la Cairo a luat legatura cu autoritatile egiptene si a putut stabili circumstantele in care s-a produs incidentul.

Anuntul Ministerului de Externe

„Ambasada Romaniei la Cairo a fost notificata telefonic, la data de 3 iulie a.c., de catre agentul unei companii de turism cu privire la decesul unui cetatean roman de sex feminin aflat in vacanta in statiunea Hurghada, Egipt. In acest context, reprezentantii ambasadei au intreprins demersuri, in regim de urgenta, pe langa autoritatile competente egiptene in vederea obtinerii unor informatii suplimentare cu privire la circumstantele producerii decesului. Potrivit informatiilor transmise de autoritatile competente egiptene, in urma investigatiilor realizate, a reiesit ca decesul cetateanului roman s-a produs in urma unui atac al unui rechin. Reprezentantii Ambasadei Romaniei la Cairo au intreprins demersurile necesare pe langa autoritatile romane competente pentru identificarea, de urgenta, a familiei din Romania a persoanei decedate, fiind transmise condoleante pentru pierderea suferita si oferite informatiile necesare cu privire la repatrierea trupului neinsufletit pentru a fi inmormantat in Romania”, se arata intr-un comunicat al Ministerului de Externe.

Ministerul mentioneaza ca Ambasada de la Cairo nu a primit deocamdata alte solicitari de asistenta consulara din partea niciunui cetatean roman cu privire la acest incident, precizand totodata ca „la Cairo continua dialogul cu autoritatile egiptene, cu companiile de turism implicate si este pregatita sa acorde asistenta consulara, conform competentelor legale”.

„De asemenea, avand in vedere ca acest incident este al doilea de acest gen in ultimele doua zile care implica atacuri de rechin, MAE recomanda cetatenilor romani care se afla in Egipt sau urmeaza sa calatoreasca in aceasta tara in scop turistic sa urmeze sfaturile si recomandarile autoritatilor locale in ceea ce priveste zonele sigure de recreere si inot in mare.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei la Cairo: +202 2735 53 26, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta sau la numarul de telefon de urgenta al misiunii diplomatice: +202 2735 95 46”, se mai precizeaza in comunicat.