Meteorologii au facut anuntul. Cum va fi vremea de 1 mai.

Meteorologii au anuntat vreme buna de 1 mai, cu temperaturi specifice perioadei, intre 18 si 24 de grade si sanse reduse de precipitatii.

Vremea de 1 mai

Mihai Timu, meteorolog al Administratiei Nationale de Meteorologie, a vorbit si despre vremea de 1 mai.

Publicitate

„In acest moment, din estimarile de care dispunem, ar trebui sa avem temperaturi in jurul normelor, adica intre 18 si 24 de grade, la nivelul intregii tari. Este posibil sa fie vreme buna, pentru ca, dupa aceste zile de Paste, la mijlocul saptamanii pare sa avem doua zile cu mai multa instabilitate, dar, spre weekend, se va face o vreme mai buna. Poate avem noroc si vom depasi 20 de grade, dar la mare, daca este soare, imediat se simte caldura, nu trebuie sa ai temperatura prea ridicata”, a spus meteorologul Mihai Timu intr-un interviu pentru DC News.

Publicitate

Starea vremii in Banat

In Banat, primele zile din luna mai 2022 vin o vreme calda si cu o maxima regionala cuprinsa intre 18 si 20 de grade Celsius.

In schimb, media minimelor se va situa la 7- 8 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata in toate cele sapte zile de prognoza.
Starea vremii in Crisana

In Crisana, temperatura aerului va fi calda, iar in intervalul 2- 6 mai 2022, maximele vor ajunge pana la valori de 18 grade Celsius. In ultimele doua zile din intervalul de prognoza sunt asteptate maxime de pana la 20 de grade Celsius.

In ceea ce priveste valorile minime, media regionala a acestora va fi de 7- 8 grade Celsius.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata in toate cele sapte zile de prognoza.

Starea vremii in Transilvania

In Transilvania, vremea va fi putin mai rece, astfel ca, valorile maxime ale saptamanii nu vor depasi 17 grade Celsius. Media regionala a minimelor se va situa intre 5 si 6 grade Celsius.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi mare incepand cu ziua de marti si pana duminica, 8 mai 2022.
Starea vremii in Maramures

In Maramures, de asemenea, temperatura aerului va fi mai rece, iar media regionala a maximelor nu va depasi 17- 18 grade Celsius. In ceea ce priveste valorile minime, sunt asteptate 5- 6 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata in toate cele sapte zile de prognoza.

Starea vremii in Moldova

In Moldova, vremea va fi destul de calda pentru perioada la care ne aflam. Mai exact, media regionala a maximelor in intervalul de prognoza va fi de 18- 19 grade Celsius. Asta in timp ce media regionala a minimelor va fi cuprinsa intre 6 si 8 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mare in intervalul 4- 8 mai 2022.

Starea vremii in Dobrogea

In Dobrogea, vremea va fi mai racoroasa, iar media regionala a maximelor nu va depasi 17 grade Celsius. In ceea ce priveste minimele saptamanii, acestea se vor situa intre 7 si 10 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai mare in intervalul 3- 8 mai 2022.

Starea vremii in Muntenia

In Muntenia, vremea va fi destul de calda, astfel ca, media regionala a maximelor va oscila intre 16 si 20 de grade Celsius. Legat de minimele saptamanii, acestea vor fi intr-o continua crestere si vor ajunge pana la sfarsitul intervalului la 8 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai mare in intervalul 6- 8 mai 2022.

Starea vremii in Oltenia

In Oltenia, vremea va fi calda si insorita. Media regionala a valorilor maxime va fi cuprinsa intre 18 si 20 grade Celsius. Legat de minime, incepand de marti si pana la sfarsitul intervalului de prognoza, tendinta temperaturii aerului va fi de crestere usoara, pana la 8 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai mare in zilele de 7 si 8 mai 2022.

Prognoza meteo ANM. Ce temperaturi vor fi la munte

La munte, temperaturile vor fi ceva mai mici, astfel ca, in intervalul 2- 4 mai se vor inregistra in medie 8 grade Celsius. Dupa data de 4 mai si pana la sfarsitul saptamanii, media regionala a maximelor va fi de 9- 10 grade Celsius. In ceea ce priveste valorile minime, acestea vor fi cuprinse intre 0 si 2 grade Celsius.

Cum va fi vremea pe litoral

Romanii care vor petrece ziua de 1 Mai pe litoral vor avea parte de temperaturi situate intre 17 grade Celsius si 22 de grade Celsius. Totusi, in data de 29 aprilie, se va resimti o temperatura a aerului usor scazuta. Aceasta va fi de 14 grade Celsius. Ulterior, pana pe data de 2 mai, valorile vor varia de la o zi la alta.

Cresterea se va resimti treptat. In primele doua zile ale lunii mai, regimul pluviometric va fi excedentar in cea mai mare parte a tarii, dar mai ales in regiunile nord-estice, informeaza ANM.

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.