Medicul Vlad Ciurea a spus ce activeaza boala de care suferea Rona Hartner: „Provoaca cea mai mare dereglare in creier si in tot organismul”

Publicitate

Care a fost elementul principal ce a initiat maladia ce in cele din urma a dus la decesul Ronei Hartner? Artista a invins anterior aceasta afectiune nemiloasa in 2019, iar doctorul Vlad Ciurea a explicat de ce a revenit.

Ce a generat maladia care a dus la pierderea Ronei Hartner

Rona Hartner, mereu plina de energie debordanta pe scena sau in platourile emisiunilor in care aparea, a parasit aceasta lume in data de 23 noiembrie 2023, pe masura ce starea sa de sanatate se inrautatea de la o zi la alta.

Artista se confrunta cu o maladie implacabila, un cancer pulmonar cu metastaze la nivelul creierului. A descoperit aceasta afectiune in vara aceluiasi an si declara ca a reusit sa o invinga intr-o luna printr-un tratament miraculos prescris de medici, dupa ce in 2019 fusese diagnosticata cu cancer la colon si ficat.

Publicitate

Cu toate ca avea sperante mari, boala a avut in cele din urma castig de cauza, iar medicul neurochirurg Vlad Ciurea a explicat ca, in ceea ce priveste cancerul, stresul reprezinta factorul declansator principal.

„Prin genele din corpul uman se transmite tot, de la stra-stra-strabunicii nostri. Acolo sunt acumulate toate. Eu sunt sigur ca am si gena cancerului si gena hipertensiunii si gena diabetului, dar n-am facut niciuna dintre bolile astea.

Cand se activeaza? Cand intri intr-o anumita stare: depresie, suparare, nervi. Atunci se activeaza, ca si cum un pianist ar apasa pe o clapa. Si apare neoplazia (procesul patologic de formare a unui tesut tumoral – n.r.).

Cand apare neoplazia cel mai frecvent? La stres. Feriti-va de stres! Stresul provoaca cea mai mare dereglare in creier si in tot organismul“, a explicat profesorul Vlad Ciurea, in cadrul podcastului „Fain & Simplu cu Mihai Morar, citat de exquis.ro.

Autovindecarea nu trebuie exclusa

„Autovindecarea nu trebuie exclusa. Am avut pacienta o maicuta, cu o boala cerebrala foarte grava. Am operat-o pe creier, dar speranta de viata era de sase luni. A mai trait cel putin inca trei ani. A facut doar aceasta operatie, nu a mai continuat cu alta operatie, nici cu radioterapie.

A continuat cu rugaciuni si post, iar postul curata organismul. Ea se ruga, celealte maicute din jurul ei se rugau pentru ea. Trei ani stiu sigur ca a mai trait, nu stiu ce s-a intamplat dupa aceea. Dar pentru acei trei ani in plus a contat aceasta capacitate mentala de autovindecare. Deci, in niciun caz, autovindecare nu trebuie indepartata“, a mai spus neurochirurgul.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.