Marina Militara Ucraineana a facut anuntul: Aparatorii Insulei Serpilor traiesc

Aparatorii insulei Serpilor din Marea Neagra, despre care initial s-a spus ca sunt morti , sunt „vii si bine”, potrivit Marinei Militare Ucrainene.

Luni, un comunicat al Marinei spunea ca soldatii de pe insula, cunoscuta si sub numele de Insula Serpilor, au respins doua atacuri ale fortelor ruse, dar in cele din urma au fost fortati sa se predea „din cauza lipsei de munitie”.

Declaratia a continuat spunand ca fortele ruse au distrus complet infrastructura insulelor: faruri, turnuri si antene, scrie CNN.

In weekend, Serviciul de Graniceri din Ucraina a declarat ca a primit informatii ca toti cei 82 de soldati ar putea fi in viata.

Presa de stat rusa a aratat si sosirea soldatilor ucraineni la Sevastopol, Crimeea, unde sunt detinuti.

Mai multe informatii: Insula Serpilor se afla la aproximativ 30 de mile (48 de kilometri) de varful sudic al continentului ucrainean, in nord-vestul Marii Negre. Se afla la aproximativ 300 de kilometri vest de Crimeea, teritoriul ucrainean pe care Rusia l-a anexat in 2014.

Desi are o suprafata de numai 46 de acri (18 hectare), un raport de anul trecut al think-tank-ului non-partizan al Consiliului Atlantic a numit-o „cheia pentru revendicarile teritoriale maritime ale Ucrainei” in Marea Neagra.