Maia Sandu il taxeaza dur pe Serghei Lavrov: „Trebuie sa dea raspunsuri”

Maia Sandu, presedintele Moldovei a reactionat dur dupa ce Serghei Lavrov a facut acuzatii grave la adresa liderului moldovean.

Diplomatul de la Moscova a declarat ca vorbitorii de limba rusa din Moldova sunt supusi unor abuzuri, pe modelul Zelenski.

„Chiar de la inceputul razboiului Rusiei impotriva Ucrainei, auzim foarte multe declaratii provocatoare si este important sa ramanem solidari si uniti, sa nu ne lasam manipulati de aceste declaratii provocatoare”, a declarat Maia Sandu.

Publicitate

Totodata, presedintele Republicii Moldova, atrage atentia liderilor din Rusia, pentru razboiul din Ucraina.

„Rusia este cea care trebuie sa dea raspunsuri atunci cand vine vorba de agresiune si nu Republica Moldova. Noi suntem o tara pasnica, am demonstrat asta in 31 de ani de independenta”

Articolul continuă după reclame

Maia Sandu il taxeaza pe Serghei Lavrov

Retorica de la Moscova este un fake news cap-coada, sustine Maia Sandu.

„Noi de fiecare data am spus si continuam sa spunem ca vom opta si vom accepta doar rezolvarea pasnica a conflictului transnistrean si, respectiv, repet, toate aceste declaratii manipuleaza si, probabil, vor sa destabilizeze situatia in Republica Moldova”, a mai spus presedintele Moldovei.

„Repet, rezolvarea conflictului transnistrean poate fi facuta doar pe cale pasnica si diplomatica si domnul Lavrov stie, pentru ca am discutat in formatul ‘5+2’. Acum, acest format nu este functional din cauza agresiunii militare ruse impotriva Ucrainei, dar facem eforturi in continuare si ne-a reusit pana acum sa pastram linistea si pacea atat pe malul drept, cat si pe cel stang”, a mentionat Maia Sandu, potrivit Reuters.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.