MAE a facut anuntul: „Este cod rosu”. Atentionare pentru romanii care pleaca in vacanta.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) atentioneaa cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau intentioneaza sa calatoreasca in comunitatile autonome Andaluzia si Extremadura din Spania ca Agentia Meteorologica de Stat – AEMET a emis coduri rosu si portocaliu de canicula pentru 26 iulie.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Consulatului General al Romaniei la Sevilla: +34954233243, +34954230947, +34954624053, +34954624070, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie si numarul de telefon de permanenta al Consulatului General al Romaniei la Sevilla: + 34648212169.

Publicitate

Ministerul Afacerilor Externe recomanda si consultarea paginilor de Internet www.meteoalarm.org, sevilla.mae.ro, www.mae.ro si reaminteste ca romanii care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia „Calatoreste in siguranta”, care ofera informatii si sfaturi de calatorie.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.