Lukasenko, mesaj de sustinere pentru Putin: „Belarusii nu au dreptul sa nu sprijine Rusia”

Presedintele belarus Aleksandr Lukasenko a declarat ca Republica Belarus va continua sa sprijine Rusia prin toate mijloacele. Liderul belarus a mai spus ca nu va permite nimanui sa rupa relatiile ruso-belaruse, informeaza TASS, potrivit Agerpres.

Belarusii nu au dreptul sa nu sprijine Rusia. Noi am fost mereu impreuna, am fost mereu uniti. Si orice ati face voi (Occidentul), orice sageti ati arunca in directia noastra, nu veti reusi sa ne rupeti in bucati si sa ne dezbinati”, a declarat Aleksandr Lukasenko.

„Belarusii nu sunt agresori. Insa, ramanand aliat si partener strategic al Rusiei fratesti, noi o vom sprijini prin toate mijloacele”, a mai spus liderul belarus.

Lukasenko a mai declarat ca belarusii „impart cu rusii povara sanctiunilor si restrictiilor ilegale”, din cauza carora „europenii si americanii simpli vor avea mai mult de suferit decat au simtit deja belarusii si rusii”.

Potrivit presedintelui belarus, „autoritatile Occidentului nu le vor spune niciodata oamenilor adevarul”. „Mass-media britanice, americane, franceze continua sa-si alimenteze auditoriul impotriva Rusiei si Belarusiei, formand in constiinta o imagine falsa de agresor. Ei au in vizor unitatea noastra (intre Belarus si Rusia), ultimul bastion al civilizatiei noastre”, a afirmat Lukasenko, subliniind ca „toata lumea occidentala lupta impotriva Rusiei in Ucraina”, in timp ce Belarus „este acuzata ca sprijina Rusia”.

Lukasenko a afirmat de mai multe ori ca Moscova, care a lansat la 24 februarie invazia asupra Ucrainei, partial si de pe teritoriul Belarusului, a fost nevoita sa actioneze deoarece Kievul „provoca Rusia”.