Laura Codruta Kovesi a facut anuntul despre candidatura la prezidentialele din 2024

Laura Codruta Kovesi, procurorul-sef european,  a anuntat ca nu va candida la alegerile prezidentiale din Romania din 2024. Acest anunt vine dupa ce in spatiul public din Romania s-a vehiculat ca va candida.

Raspuns clar dat de Kovesi

„Nu, nu doresc sa candidez la Presedintia Romaniei. Poate, ca sa fiu mai clara, raspunsul meu este „Nu”, „No”, „Nein”, „Nie” si, daca mai practic putin cu colegii din EPPO, o sa pot sa raspund „Nu” in cele 17 limbi oficiale in care se discuta in EPPO. Principala mea atributie a fost sa construiesc o institutie. Am construit-o de la zero. Cand am fost numita, am fost oarecum singura, am avut doar o echipa mica, de cativa colegi, cu care am construit absolut tot, incepand de la proceduri, buget, recrutari de personal. Suntem la inceput de drum. Vreau sa construiesc o institutie europeana, independenta, puternica, care sa protejeze mai bine bugetul Uniunii Europene. In momentul in care mandatul meu va ajunge la final, o sa am, spun eu, o cunoastere unica. O sa cunosc foarte bine 22 de sisteme de justitie din Europa si nu doresc sa candidez la Presedintia Romaniei.”

Laura Codruta Kovesi a spus pentru Europa Libera din Republica Moldova ca nu-si doreste o cariera politica nici dupa incheierea mandatului sau la conducerea Parchetului European.

Precizarile vin in contextul in care mai multe sondaje aparute in Romania, in ultima luna, au masurat intentia de vot in cazul sau pentru prezidentiale.