Kremlinul a facut anuntul: „Nu suntem singura tara din lume care face acest lucru”

Purtatorul de cuvant al lui Vladimir Putin a recunoscut o pierdere „semnificativa” a trupelor ruse de la inceputul invaziei Ucrainei, spunand pentru Sky News ca moartea lor este o „tragedie”.

Dmitri Peskov, in primul sau interviu transmis pentru presa occidentala, a mai spus ca Rusia spera ca „aceasta operatiune” isi va atinge obiectivele „in zilele urmatoare”.

El a spus pentru sursa citata mai sus, ca „traim in zilele falsurilor si minciunilor”, iar fotografiile verificate si imaginile prin satelit ale civililor morti pe strazile oraselor ucrainene au fost un „fals indraznet”.

„Negam ca armata rusa poate avea ceva in comun cu aceste atrocitati si ca au fost aratate cadavre pe strazile din Bucha”, a spus el pentru Sky News.

El a sustinut ca intreaga situatie din Bucha, unde fotografiile arata multi civili ucraineni ucisi, a fost o „insinuare bine pusa in scena, nimic altceva”.

„Traim in zilele de falsuri si minciuni”

Intrebat daca Moscova ar fi dispusa sa coopereze in ancheta Curtii Penale Internationale privind razboiul din Ucraina, Peskov a raspuns ca Rusia nu sprijina si nu recunoaste acest tribunal international.

Nu suntem singura tara din lume care face acest lucru. Si suntem interesati de o ancheta cu adevarat independenta si obiectiva a tuturor crimelor”, a spus el.

„Dar vrem sa intelegem care ar putea fi formatul unei astfel de investigatii, pentru ca avem o experienta amara a investigatiilor internationale. Si nu am fost lasati sa intram in ancheta lor. Asa ca nu putem considera ca este obiectiva”, a spus Peskov.

Intrebat daca Putin este ingrijorat ca va ajunge in fata unui tribunal, Peskov a spus: „Nu, nu este. Nu vedem nicio posibilitate pentru asta”, scrie Digi 24.