Fostul preot Daniel Balas da de pamant cu credinciosii care merg la Inviere: „Ce lumina luati voi?”

Fostul preot Daniel Balas are o mare comunitate de fani pe platformele de socializare, ceea ce-l face foarte activ. Cu toate acestea, nu toata lumea este de acord cu jovialitatea si deschiderea sa, astfel incat primeste adesea critici despre atitudinea sa, pe care multi o considera indecenta pentru un fost preot.

In clipurile sale, Daniel Balas vorbeste frecvent despre ipocrizia celor care se considera credinciosi si despre faptul ca acestia ii judeca prea usor pe cei din jur.

„Nu mersul la biserica te face credincios, asa cum nici statul in garaj nu te face masina„,

De aceasta data, o credincioasa l-a mustrat pe Daniel Balas pentru ca nu se comporta corespunzator in timpul Saptamanii Patimilor lui Hristos, o perioada pe care femeia crede ca ar trebui sa o respecte deoarece Domnul Iisus a suferit atat de mult. Cu toate acestea, fostul preot crede ca perioada Saptamanii Patimilor nu trebuie sa fie pastrata in memoria credinciosilor, deoarece nimeni nu o considera placuta.

Publicitate

„Mi-a scris o doamna ca m-a vazut voios pe live, binedispus in aceasta saptamana plina de intristare, de durere. Si m-a intrebat cum de nu mi-e rusine, ca fost preot, sa ma comport asa, cum de nu regret tot ce a patimit Mantuitorul.

Nu mai judecati. Cand aratati cu un deget catre celalalt, cu trei degete aratati spre voi. De ce sa-mi aduc aminte, de perioada in care noi l-am pus pe cruce pe Creatorul lumii si i-am aratat cat de neimportant este pentru noi? Sa-mi aduc aminte de o perioada nasoala din viata lui cat a fost pe pamant? Dumneavoastra sarbatoriti tristetile, va place sa va amintiti de ele? Sa-mi aduc aminte de perioada in care oricat bine ne-a facut, pe noi nu ne intereseaza? Niciodata”, spune fostul preot in clipul postat pe retelele sociale.

Daniel Balasda de pamant cu credinciosii care merg la Inviere: „Lumina din interiorul tau cand o aprinzi, ca pe aceea o vrea Hristos aprinsa?”

„Eu Il iubesc pe Hristos pentru Invierea Lui si nu o data in an, ci in fiecare clipa cand in sinea mea invie un gand bun, o fapta buna, o iertare, o iubire. In fiecare secunda Il simt pe Hristos, nu o data in an. Lumina Lui straluceste in mine pentru ca sufletul e lumina lui Hristos in trup.

E ceva simbolic sa te duci acasa cu lumanarea ca ai luat lumina in noaptea de Inviere, dar tu traiesti in intunericul necunostintei, al minciunii, al lingusirii. Ce lumina ai luat? Aia a lumanarii? Aia se stinge. Lumina din interiorul tau cand o aprinzi, ca pe aceea o vrea Hristos aprinsa?

Hai sa luminam cu adevarul, ca mincuna oricum ne-a sugrumat. Hai sa luminam cu dreptatea, ca inselaciunea ricum e pe toate drumurile. Haideti sa nu ne mai aducem aminte de rau, ca ne stricam buna dispozitie. Eu, unul, nu vreau sa-mi aduc aminte de rau pentru ca imi deruteaza prezentul.

Haideti sa nu ne mai aducem aminte de perioada in care L-am pus la incercare cu totul: si cu frica, si cu teama, si cu deznadejde, cand a zis: ‘Dumnezeul meu, Dumnezeul meu, pentru ce m-ai parasit?’ A picat putin in deznadejde cand a vazt cat bine ne-a facut, cata iubire ne-a dat, cata iertarea ne-a dat si noi l-am rastignit.

Iubiti Invierea, si nu o data in an, ci in fiecare secunda. Cand iesiti dintr-o problema, spuneti: Hristos a inviat in mine! Cand iesiti dintr-o relatie toxica, spuneti: Hristos a inviat! Cand reusiti sa uitati tot raul pe care oamenii vi l-au facut, sa tipati: Hristos a inviat!

Nu mersul la biserica te face credincios, asa cum nici statul in garaj nu te face masina„, a spus fostul preot.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.