Explozie la un camin de varstnici din Timisoara. 12 persoane evacuate, un batran ranit grav

Explozie la un camin de varstnici din Timisoara. Pompierii au intervenit, astazi, la un camin de batrani din Timisoara, unde a explodat un aparat de oxigen, dupa ce un pacient de 80 de ani, care folosea o masca de oxigen, a incercat sa isi aprinda tigara.

„Am fost sesizati despre producerea unei explozii a unui aparat de oxigen, la Caminul de batrani Azil Royal din Timisoara. La sosirea fortelor de interventie, si dupa recunoasterea in teren, s-a constatat ca explozia nu a fost urmata de incendiu. Fortele de interventie au evacuat 12 persoane aflate la nivelul etajului doi al constructiei si au ventilat toate incaperile. Incidentul s-a produs intr-un salon de la etajul doi al cladirii, in care se aflau doi pacienti. Unul dintre ei, dependent de oxigen si care folosea o masca de oxigen, a incercat sa isi aprinda o tigara, moment in care s-a produs explozia„, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Timis, Elena Megherea.

Pacientul, un barbat in varsta de 80 ani, a suferit arsuri de gradul 2 si 3, in zona fetei si posibile arsuri ale cailor respiratorii, fiind intubat si transportat la UPU de la Spitalul Judetean.

La fata locului s-au deplasat forte ale Detasamentului 1 de Pompieri Timisoara, doua autospeciale de stingere cu apa si spuma, o ambulanta SMURD tip B, o ambulanta SMURD tip C cu un ofiter si 10 subofiteri.