Explozie devastatoare in Romania! Sunt morti si raniti

A avut loc o explozie urmata de incendiu puternic la conducta principala de gaz din Calimanesti, judetul Vrancea, in noaptea de miercuri spre joi. In urma acestui incident grav, patru persoane au pierit, iar alte cinci au fost ranite in timp ce lucrau la Autostrada Moldovei.

Incident grav la conducta principala de gaz din Calimanesti

Pompierii au fost alertati la ora 1:30 cu privire la explozie, declansand planul rosu de interventie data fiind gravitatea evenimentului. Deocamdata, circumstantele exacte in care a avut loc explozia nu sunt cunoscute. A inceput deja o ancheta.

Publicitate

Cele patru victime au fost gasite carbonizate, conform reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vrancea. Doua dintre persoanele ranite au suferit arsuri si au fost transportate la spitale din Bucuresti.

Alte trei persoane ranite au fost aduse la Spitalul Municipal Adjud. Pompierii afirma ca incendiul a fost stins dupa aproximativ trei ore. In prezent, se continua interventia pentru racirea utilajelor din zona in care flacarile s-au manifestat.

A fost emis un mesaj RO-Alert din cauza degajarilor mari de fum. Localnicii au primit recomandarea de a evita zona respectiva. Traficul rutier a fost blocat pana la ora 02:00, pe cinci kilometri din drumul national DN 2- E85.

Articolul continuă după reclame

La aceasta ora, fortele de ordine se afla la fata locului pentru a fluidiza circulatia si a asigura perimetrul de securitate. De asemenea, alimentarea cu gaz metan a fost intrerupta la Focsani, Adjud si Odobesti pana cand flacarile au fost stinse, conform informatiilor Ziarul de Vrancea.

“In noaptea de miercuri spre joi am fost solicitati sa intervenim in urma producerii unei explozii urmata de incendiu, pe santierul Autostrazii Moldovei, in dreptul localitatii Calimanesti.

In urma evenimentului, au rezultat cinci victime ranite. Din nefericire, la fata locului au fost descoperite patru victime carbonizate”, a transmis ISU Vrancea.

Principala ipoteza este ca tragedia ar fi fost provocata de o eroare umana. Se pare ca muncitorii care lucrau la autostrada ar fi lovit magistrala de gaz, moment in care s-ar fi produs explozia.

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.