Elvetia anunta noi sanctiuni impotriva Rusiei

Guvernul elvetian „a aprobat o revizuire completa a decretului care a introdus masuri referitoare la Ucraina”

Elvetia a raportat ca pe 4 martie au intrat in vigoare noile sanctiuni anti-ruse aprobate pe 23 si 25 februarie de Uniunea Europeana in legatura cu operatiunea militara speciala a Federatiei Ruse in Ucraina, transmite TASS .

Guvernul elvetian (Consiliul Federal) a declarat ca noile masuri restrictive vor afecta sectorul financiar si comertul. Astfel, Consiliul Federal a sustinut „o revizuire completa a decretului care a introdus masuri referitoare la Ucraina”. Pachetul de masuri include „pachete de sanctiuni” adoptate de UE impotriva Rusiei la 23 si 25 februarie, iar acestea „de acum inainte sunt pe deplin in vigoare”, se arata in raport.

Saptamana trecuta, presedintele Elvetiei, consilierul federal pentru afaceri externe Ignazio Cassis a anuntat ca tara impune sanctiuni impotriva Federatiei Ruse.

Trei banci rusesti si peste 300 de deputati ai Dumei de Stat au cazut sub sanctiunile acestui stat.

Pe 24 februarie, presedintele rus Vladimir Putin a anuntat ca a decis sa conduca o operatiune militara speciala pentru a proteja Donbasul, ca raspuns la o solicitare de ajutor din partea sefilor LPR si RPD.

Ucraina a intrerupt relatiile diplomatice cu Rusia. Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski , a anuntat introducerea mobilizarii generale in tara.