Echinoctiul de toamna 2023. Ziua in care „portile ceresti” se deschid. Ce e bine si ce nu e bine sa faci pe 23 septembrie.

Echinoctiul de toamna 2023. Echinoctiul de toamna este un moment specific din calendarul astronomic, care marcheaza inceputul sezonului de toamna in emisfera nordica si inceputul sezonului de primavara in emisfera sudica.

Echinoctiul este caracterizat prin faptul ca durata zilei si a noptii sunt aproximativ egale, iar soarele traverseaza ecuatorul ceresc, ajungand in pozitia in care lumina solara este distribuita uniform pe ambele emisfere ale Pamantului.

Acest fenomen reprezinta momentul in care ziua si noaptea devin egale ca durata. Multe obiceiuri si traditii sunt asociate cu aceasta zi.

Publicitate

Anul acesta, echinoctiul de toamna din emisfera nordica va veni pe 23 septembrie. Din acest moment ziua va incepe sa scada. Va puteti astepta la o senzatie de rece, natura se pregateste pentru hibernare. Este adevarat, daca apare un anticiclon, temperatura aerului poate sa se schimbe.

Echinoctiul de toamna coincide cu sarbatoarea slava a sosirii toamnei.

In aceasta zi, stramosii nostri sarbatoreau sfarsitul recoltei, vedeau rezultatele si multumeau divinitatii. De asemenea, oamenii faceau o masa bogata, cu multe felurile de mancare cu varza – placinte,  tocanite si multe altele.

Articolul continuă după reclame

Oamenii cred ca pe 23 septembrie nu ar trebui sa stai acasa, sa te plictisesti si sa fii trist, altfel anul viitor va fi o recolta proasta.

In unele zone se obisnuieste curatarea casei si arderea gunoiului.

In plus, vremea din acea zi era folosita pentru prevedea cum va fi iarna. Daca pe 23 septembrie este cald si soare – va puteti astepta la putina zapada si iarna geroasa, daca ziua este ploioasa si rece – iarna va fi umeda si viscol.

In aceasta zi, „portile ceresti” se deschid si se crede ca un astfel de moment este ideal pentru dorinte, rugaciuni si practici spirituale. In aceasta zi, oamenii trebuie sa-si faca planuri si sa-si noteze dorintele – totul se va implini cu siguranta.

Ce se face si ce nu se face in ziua echinoctiului

In aceasta zi, ar trebui sa lasi trecutul in spate, pentru a incepe ceva nou daca merita.

Este necesar sa se acorde o atentie speciala sanatatii, inclusiv sanatatii mintale.

Nu ai voie sa te certi, sa te confrunti si sa injuri. Poti speria norocul si prosperitatea.

Orice gand negativ in aceasta zi poate distruge efectul magic si energia pozitiva.

Nu puteti refuza oaspetii intr-o astfel de zi, dimpotriva – trebuie sa pregatiti bunatati si sa va reuniti cu totii la masa.

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.