Dorel Visan, mesaj incredibil pentru romani: „Sa se destepte si sa inteleaga ca…”

Dorel Visan a transmis romanilor un mesaj emotionant cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. Iata ce spune marele nostru actor.

„Prin ochii mei nu arata prea bine. Poate prin la ochii altora sa arate mai bine. In primul rand, nu arata bine ca se dezromanizeaza si, in al doilea rand, nu arata bine pentru ca nu se mai cultiva sentimentul patriotic, romanismul. Ne-am facut asa dintr-o data europeni si mondiali, fara sa tinem cont ca de fapt noi avem o origine la care trebuie sa ne intoarcem mereu, sa nu ne pierdem identitatea”, a declarat Dorel Visan.

Mesajul marelui actor pentru romani:

”Sa se destepte! Daca canta in fiecare zi ”Desteapta-te, Romane”, sa se destepte si sa inteleaga ca daca melodiile noastre spunem ca tot ce-i romanesc nu piere, atunci trebuie sa ne ocupam ca sa nu piara si sa educam generatiile tinere in acest spirit. Poate ca trebuie sa introducem mai multe ore de istorie in scoala si de educatie si sa renuntam la alte lucruri care nu-i formeaza pe tineri si pe copii. Trebuie intarita familia, trebuie intarita Biserica, trebuie intarita organizatiile de tineri si trebuie intarit romanismul”, a transmis maestrul.