Doliu in Romania. A murit Constantin Balaceanu-Stolnici

Un ilustru membru al Academiei si detinator al multiplelor distinctii, Constantin Balaceanu-Stolnici si-a incheiat socotelile cu viata in resedinta sa din Bucuresti. In luna iulie, implinise un secol de viata(100 de ani).

Decesul medicului neurolog profesor a fost anuntata initial de doi apropiati ai profesorului, Mihai Copaceanu si Lazar Gigel. Personalitatea sa a fost inconjurata de controverse din cauza conexiunilor pe care le-a avut cu vechea Securitate, iar Balaceanu-Stolnici a fost privit ca fiind ultimul reprezentant autentic al aristocratiei.

Universitatea Ecologica din Bucuresti a confirmat decesul medicului neurolog profesor Constantin Balaceanu-Stolnici.

„La 20 august a.c. a plecat dintre noi cu aceeasi serenitate cu care si-a trait intreaga viata de peste un veac, cu credinta in Dumnezeu si incredere in stiinta, prof. dr. Constantin Balaceanu Stolnici, membru de onoare al Academiei Romane si presedinte de onoare al senatului Universitatii Ecologice din Bucuresti (UEB).

Descendent al unei vechi familii boieresti a urmat cursurile facultatii de medicina din capitala devenind medic neurolog si doctor in stiinte medicale. Dupa 1989 a sprijinit dezvoltarea invatamantului privat in Romania, numarandu-se printre fondatorii UEB in cadrul careia a predat cursuri de antropologie si neurologie.

Plin de intelepciune, optimist incurabil, generos si spirit ales, academicianul Constantin Balaceanu Stolnici ne impartasea tuturor incredere, sprijin moral si bucuria de a trai.

Prin disparitia sa UEB, cei apropiati, precum si toti cei care l-au cunoscut sufera o grea si ireparabila pierdere. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!”, este mesajul transmis de Universitatea Ecologica din Bucuresti.