Doliu in presa din Romania! O cunoscuta jurnalista a murit subit la 33 de ani.

Jurnalista Iulia Marin a fost gasita fara suflare in propria locuinta din Bucuresti. Pe 30 aprilie ar fi implinit 33 de ani.

Doliu in lumea presei: a murit tanara jurnalista Iulia Marin, care lucra la Libertatea. Cauzele decesului nu sunt deocamdata cunoscute. Anuntul a fost facut chiar de colegii sai.

„Marti, 18 martie, politistii Sectiei 21 din Capitala si proprietara apartamentului in care locuia au gasit-o pe colega noastra fara suflare. Ea locuia singura in zona Uverturii din cartierul Militari. Cauzele decesului vor fi stabilite de medicii de la Institutul National de Medicina Legala (INML) in urmatoarele zile.

Publicitate

Nascuta pe 30 aprilie 1990 la Pitesti, Iulia Marin s-a remarcat, inca din primii ani de presa, prin duetul care desavarseste un jurnalist. Scria simplu si frumos. In 11 ani de meserie, ea a trecut pe la Adevarul, PressOne, Recorder, Gandul si Libertatea.

A inceput cu texte din sfera politica la Adevarul. Primul, pe 19 septembrie 2012, din politica externa. Legat de actele de tortura din inchisoarea gruzina Gldani, care au declansat proteste serioase in Georgia. A trecut apoi la PressOne, unde, in 2015, a descoperit cine a fost femeia in rochie albastra, Izabela Odor, cercetatoarea luata pe sus de mineri pe 14 martie 1990. Imediat dupa ce-a implinit 28 de ani, Iulia a ajuns la Recorder. Aici, n-a iertat pe nimeni la mitingurile electorale. Nici paradisul rosu de la Cacana, nici nimicul in varianta galbena, nici „mama voastra de visatori” USR-PLUS. La Libertatea s-a mutat in prima saptamana a starii de urgenta COVID-19, in martie 2020.

Si a trecut de la investigat achizitiile din pandemie la vaccinarile peste rand si tema razboiului din Ucraina. Asa a vazut maretia muntilor Tatra, pe care i-a pozat prin geamul murdarit de un drum Bucuresti – Presov. Apoi a postat imaginea pe retelele de socializare. Aici, Iulia avea un alt dialog cu publicul ei, in afara celui de ziar, informativ. Vorbea deschis despre lupta cu depresia, pe care a infruntat-o ani de-a randul, noteaza Libertatea.

„De aseara am un nod in gat de care nu reusesc sa scap. Am plans, insa nu m-a ajutat. Vestea mortii Iuliei Marin m-a ravasit complet. Am fost colege la PressOne, unde a scris mult despre impostura din mediul academic – plagiatul primarului din Voluntari, Florentin Pandele, a fost dezvaluit de ea.

Iulia Marin era unul dintre cei mai buni jurnalisti din generatia ei, cu un talent aparte de a gasi si construi subiecte. De nenumarate ori, atat studentilor mei, cat si tinerilor ziaristi pe care i-am mentorat cu diverse ocazii le spuneam sa o citeasca pe Iulia si sa incerce sa inteleaga cum si-a construit subiectele pornind de la idee si, mai departe, cum le-a documentat. Textele Iuliei vor ramane modele de jurnalism curajos, pus in slujba adevarului. Drum bun, Iulia”, a scris Emilia Sercan pe Facecebook.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.