O mare tristete a cuprins comunitatea pasionata de petreceri autentice si muzica de calitate! Un alt muzician iubit s-a stins din viata. Sa-i fie iertate pacatele si sa se odihneasca in pace.
Jale printre muzicieni! Maestrul Andrei Mihalache a plecat dintre noi Cu inimile grele si sufletele pline de durere, lumea muzicienilor plange trecerea in lumea de dincolo a unei figuri legendare. Andrei Mihalache a incetat din viata la venerabila varsta de 80 de ani, lasand in urma sa un mostenire muzicala nepretuita.
„Drum lin catre Ingeri, tataie… Multumim pentru tot. Pentru tot ce ai fost, pentru toata mostenirea lasata, cea a cantecului lautaresc de inalta valoare.”, au scris nepotii artistului.
Publicitate
„De azi o sa vorbim despre nea Andrei Mihalache la trecut… „Tata, muzica asta lautareasca, noua, e frumoasa! E frumoasa! Dar aia veche e dumnezeiasca, n-o mai pot canta multi din lautarii astia de azi”. Odihna vesnica!”
„Marele acordeonist si cantaret Andrei Mihalache a incetat din viata luni. Unul dintre ultimii din garda veche, n-a fost doar un muzician minunat, ci si un om amabil, generos si cu principii, ale carui contributii la comunitatea lautareasca sunt inegalabile. Ma simt onorat ca am avut privilegiul sa-l cunosc si sa invat de la el. Drum lin, maestre! Sincere condoleante familiei”
„Am aflat de curand ca s-a stins din viata cunoscutul acordeonist Andrei Mihalache si tot azi se implineste un an de cand a plecat dintre noi un alt acordeonist din generatia de aur – Costel de la Bolintin. Dumnezeu sa-i Ierte!”
„S-a mai dus un lautar rafinat, carismatic si sincer in cantat si un om tare drag mie. Dupa prima emisiune in care l-am avut invitat si am difuzat „Hora de la Afumati” cu acordeonistul Bebe Serban, m-a numit „fata lu’ tata”. Trecusem testul sensibilitatii muzicale. Dumnezeu sa il ierte si sa il odihneasca in pace pe Andrei Mihalache!”, sunt cateva dintre comentariile scrise pe Facebook, la scurt timp dupa ce s-a aflat ca regretatul lautar a fost chemat la Imparatia Cerurilor.
Despre Andrei Mihalache
Nascut pe 2 iulie 1944 in pitorescul sat Micsunesti din judetul Ilfov, artistul a devenit renumit pentru priceperea sa la acordeon si pentru vocea sa unica.
Incepand cu anul 1958, nea Andrei a fermecat audienta la numeroase nunti, iar in 1967, dupa ce si-a incheiat stagiul militar, a facut o intrare triumfala pe scena Teatrului de Revista „Barbu Delavrancea” din Bucuresti, sub bagheta dirijorului de marca Stelian Ghiocel.
Intre 1968 si 1971, talentul sau s-a remarcat si mai mult, luminand marile localuri din Bucuresti cu o varietate impresionanta de stiluri muzicale, de la folclor si muzica de petrecere pana la arii dulci din opere si operete. Din 1971, Andrei Mihalache s-a alaturat orchestrei de prestigiu „Doina Ilfovului”, condusa de marele Ion Albesteanu, contribuind la promovarea artei muzicale in tara.
In perioada 1972-1981, nea Andrei a impartasit pasiunea sa muzicala cu Ansamblul „Rapsodia Romana” si Orchestra „Mugurelul” din centrul Bucurestiului, aducand bucurie si emotie in sufletele ascultatorilor sai.
In 1982, destinul l-a condus sa devina liderul unei trupe de muzica populara sub egida Ministerului Turismului. Cu aceasta formatie, a efectuat doua turnee de neuitat, promovand farmecul muzicii romanesti la Londra si Paris.
Incepand cu 1989, nea Andrei si-a adus talentul muzical intr-un restaurant din agitatul oras Copenhaga. Acolo, in mijlocul strainatatii, a avut privilegiul de a colabora cu muzicieni de renume precum Gheorghe Zamfir si Yehudi Menuhin.
Astfel, prin fiecare nota interpretata, nea Andrei a impartasit magia muzicii romanesti si a lasat o amprenta in inimile celor care l-au ascultat si i-au simtit prezenta.