Doliu in lumea teatrului din Romania: „A fost un mare actor, si lasa mult in urma lui!”

Doliu in lumea teatrului din Romania. Actorul Remus Margineanu, cunoscut din filme precum „Drumul Oaselor”, „Imposibila iubire” sau „Cardinalul”, a murit la varsta de 84 de ani.

Teatrul National Craiova a anuntat, duminica, faptul ca actorul Remus Marginean a murit.

„Primim o veste extrem de trista astazi: a incetat din viata actorul si profesorul Remus Marginean, societar de onoare al Nationalului craiovean. Domnului Marginean ii datoram infiintarea scolii de teatru din Craiova. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!”, scrie Teatrul National Craiova. Pe langa piesele in care a jucat la Teatrul National Craiova, actorul este cunoscut si din filme precum „Buzduganul cu trei peceti” (1977), „Vlad Tepes” (1979), „Vacanta tragica” (1979), „Drumul oaselor” (1980), „Imposibila iubire” (1984), „Loverboy” (2011) sau „Fals tratat de mantuire a sufletului” (2011).

Ultimul film in care a jucat Remus Margineanu a fost „Cardinalul” (2019), un film a carui actiune se petrece in anii ’50, cand conducatorii bisericii Greco-Catolice sunt arestati si inchisi in penitenciarul de la Sighet. Remus Margineanu s-a nascut la 22 martie 1938 la Cugir, judetul Alba.

“Actorul Remus Margineanu a incetat din viata la varsta de 84 de ani. Cunoscut de publicul din Romania pentru activitatea sa pe scena de teatru, dar si din peste 30 de filme, lui Remus Margineanu i se datoreaza infiintarea scolii de teatru din Craiova”, a scris si CLV Film, pe pagina de Facebook.

Si Vasile Seicaru si-a exprimat aprecierea pentru regretatul actor:

„Dumnezeu sa-l odihneasca in pacea lui! A fost un mare actor, si lasa mult in urma lui!”.