Doliu in lumea sportului. Campionul national al Ucrainei, ucis in bombardamentele rusilor. Sportivul avea doar 22 de ani

Razboiul pornit de Rusia impotriva Ucrainei a facut multe victime printre civili. Printere cei decedati se afla si Campionul Ucrainei la kickbox .

Potrivit AS, Zvonok a fost victima unui bombardament in orasul Chernigov. Cadavrul sau a fost descoperit abia luni, printre ruinele unei scoli.

Zvonok avea doar 22 de ani si avea in fata o cariera stralucita in kickbox. Tanarul era campion national si reusise sa obtina medalia de argint la Campionatul Mondial de Kickboxing.

„Ne pregateam sa mergem la competitii internationale la sfarsitul lui martie, trebuia sa participe la campionatul Ucrainei din Odesa”, a declarat antrenorul sau, Sergey Lysyuk.

O alta victima a invaziei rusesti din Ucraina a fost Dmitry Martynenko.

In varsta de 25 de ani, el era golgheterul echipei lui FC Hostomel, o echipa de amatori din liga regionala a Kievului.

Dima, cum era alintat de prieteni, se afla acasa, alaturi de mama sa, cand un bombardament a distrus locuinta in totalitate. Inauntru se mai afla si sora lui Martynenko, in varsta de 7 ani, care a supravituit atacului, dar starea ei de sanatate este foarte grava, dupa cum sustin jurnalistii din Ucraina.

Micutul oras a fost atacat inca din prima zi a invaziei rusesti. Potrivit Interfax, armata rusa a sustinut inca de pe 25 februarie ca a blocat Kievul din partea de vest si a capturat aeroportul strategic Hostomel din afara capitalei, unde au fost aduse trupe de parasutisti.