Doliu in lumea muzicii din Romania: „S-a urcat in autobuz si a murit”

Este doliu in lumea artistica din Romania. Compozitorul Mircea Dragan, fost membru al formatiilor Sideral (1965-1968), Mondial (1968-1972), Romanticii (1972-1991), membru in Consiliul UCMR si in Biroul Sectiei de muzica pop, a incetat din viata.

Mircea Dragan s-a nascut pe 20 mai 1945. Nascut intr-o familie de muzicieni, a invatat pianul de la 4 ani, apoi a urmat studiile Conservatorului din Bucuresti, a inceput sa cante cu Sideral, in perioada ’65-’68, apoi din ’68 pana in ’71 cu formatia Mondial si din ’72 pana in ’90 cu Romanticii.

Din ’84 s-a dedicat meseriei de compozitor, a inceput compozitiile din ’69, dar succesele au venit ceva mai tarziu, prin ’76 cu «Soare si foc», albumul cu Romanticii, «Maine», piesa care a castigat premiul de compozitie si interpretare in Germania, a avut nenumarate succese din punct de vedere muzical, bineinteles succese obtinute prin munca pentru ca a muncit foarte mult, a avut o cariera destul de bine conturata, lucru care i-a adus participari la mai toate festivalurile care se tineau in Romania, Festivalul de la Mamaia, Festivalul Muzicii de dans, Festivalul de la Costinesti, Melodia Anului, la toate a fost laureat, a luat premii, piesele sale au fost bine primite de public.

Publicitate

Monica Anghel, Horia Moculescu si Silvia Dumitrescu, primele reactii

„Am colaborat cu dansul. Era un om extraordinar, vesel, un om bun. Nu stiam sa aiba probleme de sanatate. Ii urez condoleante familiei. Nu stiu sa fi avut probleme de sanatate. Nu eram neaparat prieteni, dar am colaborat cu el. Ultima oara l-am intalnit anul trecut. Era vesel, tonic, era foarte ok”, a spus Monica Anghel pentru Fanatik.ro.

Articolul continuă după reclame

„Imi pare tare rau. Stiu ca ii murise si sotia, saracul. Cu ceva ani in urma, prin 1990 asa ceva, pentru ca a fost de mult colaborarea, chiar nu mai stiu anul. Acum 30 de ani, ca sa zic asa. Am colaborat, intr-adevar. Noi ne-am mai intalnit in diverse locuri de-a lungul timpului. S-a facut si un remix la piesa lui, „Nascuta pentru dans”. Mi se pare ca a mai facut inca doua piese, dar nici nu imi mai aduc aminte exact titlurile lor. Ne intelegeam foarte bine, ne-am mai intalnit la diverse evenimente. Ne-am mai dat mesaje, asa, de sarbatori. Acum, la Paste, nu mi-a mai dat niciun mesaj. Mi se pare ca mi-a dat la inceputul anului. Imi pare sincer rau ca s-a intamplat lucrul acesta. Regret din tot sufletul. Dumnezeu sa-l odihneasca!”, a spus Silvia Dumitrescu.

„Am aflat la o ora dupa ce a murit. Era un om sanatos. S-a urcat in autobuz si a murit. I s-a facut rau, a facut un atac cardiovascular si a murit. Era un om bun, un om extraordinar. Sa nu uitam ca eu aveam trupa in anii `60, iar ei au inventat Romanticii si Mondial. Avea o familie atat de frumoasa, refacuta, care acum sufera.

Eu am fost prieten si cu prima lui sotie, si a doua este o doamna extraordinara. Este internata in spital. I s-a facut rau, normal. Suntem colegi in Uniunea Compozitorilor de zeci de ani, suntem colegi in Consiliul Director al UCMR-ADA, eram peste tot impreuna. Nici nu imi vine sa cred ca nu mai este. Acum doua saptamani eram in consiliu la UCMR-ADA. Aveam sedinta de Consiliu si s-a prezentat si el, desigur. Era foarte dragut, un om de calitate, un prieten bun. Era un om de pus la rana”, a declarat Horia Moculescu.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.