Doliu in lumea filmului. A murit unul dintre simbolurile cinematografiei mondiale.

Doliu in lumea filmului. Actrita italiana Gina Lollobrigida a murit la 95 de ani, anunta, luni, agentia Ansa.

Marea protagonista a filmului italian, Lollobrigida era nascuta la Subiaco, la 14 iulie 1927. Ea a cunoscut faima in anii 1950, fiind considerata un sex-symbol al filmului din Peninsula.

A fost numita de multi drept cea mai frumoasa femeie din lume in acea perioada.

Publicitate

Dupa cariera sa in fata camerei de filmat, Lollobrigida s-a dedicat fotografiei si sculpturii.

In ultimii ani, vedeta s-a aflat in centrul unei dispute de familie, iar un judecator i-a atribuit un tutore.

In pofida acestor piedici, Lollobrigida a candidat in 2022 pentru Parlament, la alegerile legislative din 25 septembrie.

In septembrie anul trecut, actrita, cunoscuta unei generatii sub numele de la Bersagliera, a fost operata de o fractura la femur dupa ce a cazut in casa.

Cu patru ani in urma, Lollo ajunsese la spital din cauza unui accident casnic. Cu acea ocazie, actrita a fost luata in ingrijire de medicii de la Sant’Eugenio, un spital nu departe de vila ei de pe Appia Antica, si a fost externata cateva zile mai tarziu.

Ea a jucat in filme precum Orasul se apara, Fanfan la Tulipe sau Pane amore and fantasy.

In ultimii ani se dedicase artei si fotografiei. Ea a fost implicata si in politica, iar in 1999 a candidat fara succes pentru Parlamentul European din partea partidului condus de Romano Prodi. In anii 1970 a reusit sa obtina un interviu in exclusivitate cu fostul lider cubanez Fidel Castro.

Gina Lollobrigida avea un fiu, Andre Milko Skofic, nascut in 1947.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.