Doliu in lumea filmului. A murit unul dintre simbolurile cinematografiei mondiale.

Doliu in lumea filmului. Actrita italiana Gina Lollobrigida a murit la 95 de ani, anunta, luni, agentia Ansa.

Marea protagonista a filmului italian, Lollobrigida era nascuta la Subiaco, la 14 iulie 1927. Ea a cunoscut faima in anii 1950, fiind considerata un sex-symbol al filmului din Peninsula.

A fost numita de multi drept cea mai frumoasa femeie din lume in acea perioada.

Dupa cariera sa in fata camerei de filmat, Lollobrigida s-a dedicat fotografiei si sculpturii.

In ultimii ani, vedeta s-a aflat in centrul unei dispute de familie, iar un judecator i-a atribuit un tutore.

In pofida acestor piedici, Lollobrigida a candidat in 2022 pentru Parlament, la alegerile legislative din 25 septembrie.

In septembrie anul trecut, actrita, cunoscuta unei generatii sub numele de la Bersagliera, a fost operata de o fractura la femur dupa ce a cazut in casa.

Cu patru ani in urma, Lollo ajunsese la spital din cauza unui accident casnic. Cu acea ocazie, actrita a fost luata in ingrijire de medicii de la Sant’Eugenio, un spital nu departe de vila ei de pe Appia Antica, si a fost externata cateva zile mai tarziu.

Ea a jucat in filme precum Orasul se apara, Fanfan la Tulipe sau Pane amore and fantasy.

In ultimii ani se dedicase artei si fotografiei. Ea a fost implicata si in politica, iar in 1999 a candidat fara succes pentru Parlamentul European din partea partidului condus de Romano Prodi. In anii 1970 a reusit sa obtina un interviu in exclusivitate cu fostul lider cubanez Fidel Castro.

Gina Lollobrigida avea un fiu, Andre Milko Skofic, nascut in 1947.