Doliu in lumea artistica internationala. A murit „Regina Rock’n Roll”: „Lumea pierde o legenda”

Tina Turner, una dintre marile soliste rock si cea mai carismatica interpreta, a decedat la varsta de 83 de ani. Informatia a confirmata de purtatorul de cuvant al artistei.

Intr-o declaratie, acesta a spus: „Tina Turner, ‘Regina Rock’n’Roll’ a murit in mod pasnic astazi, la varsta de 83 de ani, dupa o lunga boala in casa ei din Kusnacht, langa Zurich, Elvetia.

Publicitate

Cu ea, lumea pierde o legenda a muzicii si un model de urmat”.

Publicitate

Tina Turner (nume real Anna Mae Turner, nascuta Bullock)

„Regina Rock’n Roll” s-a nascut la 26 noiembrie 1939, in oraselul Nutbush din statul american Tennessee.

Cand era adolescenta, mergea deseori sa asculte muzica la Club Manhattan din St. Louis, unde intr-o seara, l-a cunoscut pe Ike Turner, solistul de la Kings of Rhythm.

Atunci viata ei s-a schimbat, devenind in scurt timp principala vocalista a trupei Kings of Rhythm.

A inregistrat impreuna cu Ike piesa A Fool In Love, care a ajuns un hit in topurile din Statele Unite.

Ike si Anna s-au mutat in California, despartindu-se de Kings of Rhythm, iar Anna si-a schimbat numele in Tina Turner.

Cei doi s-au casatorit in 1962, in Mexic. Curand, Phil Spector – unul dintre cei mai buni producatori ai momentului – i-a propus Tinei sa inregistreze piesa River Deep, Mountain High, care a ajuns, in Marea Britanie, pe locul 3 in topurile pop.

Succesul aduce noi fani in Europa, dar si noi prieteni, printre care se numara si membrii trupei Rolling Stones, care ii invita pe Tina si Ike Turner sa cante in deschiderea noului lor turneu din toamna acelui an.

Tina Turner, una dintre cele mai populare staruri pop din toate timpurile

Printre cele mai cunoscute single-uri ale ei se numara „What’s Love Got To Do With It”, „The Best”, „Steamy Windows” si „Goldeneye”, piesa inregistrata pentru filmul omonim din seria „James Bond”.

Una dintre cele mai populare staruri pop din toate timpurile, Tina Turner a renuntat la concerte in 2009, insa a avut cateva aparitii publice, inclusiv la premiera de pe Broadway a spectacolului despre viata ei. Anul acesta, HBO a lansat documentarul „Tina”, la care artista si-a adus aportul.

In 2021, ea a fost inclusa in Rock and Roll Hall of Fame pentru a doua oara.

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.