Doliu in Biserica Ortodoxa Romana. A urcat la ceruri Parintele Arhimandrit Nicodim Dimulescu, de la Manastirea Crasna.
Parintele Arhimandrit Nicodim Dimulescu s-a nascut in localitatea Carpenis, din judetul Arges, in ziua de 11 mai 1935. Abia daca implinise 13 ani, cand a intrat in obstea Manastirii Ramet din judetul Alba, unde avea sa si primeasca ingerescul chip monahal in Paraclisul de iarna cu hramul Sfintilor athoniti, conform stiripesurse.ro.
Mai tarziu se va stabili la Manastirea Slanic din judetul Arges, unde va primi harul preotiei. In anul 1967, cu binecuvantarea si prin grija vrednicului de pomenire Patriarh Justinian, parintele Nicodim Dimulescu impreuna cu alti parinti de la Manastirea Slanic au fost trimisi sa readuca la viata Schitul Crasna, care se afla la acea vreme fara calugari si intr-o stare avansata de degradare.
Publicitate
S-a daruit cu timp si fara timp acestei chinovii, trudind nu numai la cladirile noi ale manastirii care rasareau una dupa alta, ci si la viata duhovniceasca si liturgica, la o inegalabila munca filantropica si neobosita munca de formare a generatii de teologi si monahi pe care i-a indemnat si sustinut sa studieze in importante scoli si universitati din tara si strainatate.
Restaurarea bisericii mari cu hramul Sfintii Imparati Constantin si Elena, construirea unei biserici noi cu hramul Acoperamantul Maicii Domnului, a unui paraclis inchinat Sfintilor Romani, a unui altar de vara cu hramul Sfantului Prooroc Ilie Tesviteanul, a doua corpuri de chilii in care locuiesc majoritatea vietuitorilor manastirii, a unui arhondaric pentru cazarea pelerinilor, a unei trapeze de 300 de locuri, consolidarea si reamenajarea clopotnitei, nenumarate lucrari la anexele si gospodaria manastirii, miile de flori care impodobeau curtea chinoviei, alaturi de faimosii tei ce o strajuiau, sunt doar cateva din cele ce au dus in lume renumele „minunilor de la Manastirea Crasna”.