Directorul ANM a facut anuntul! Vreme anormala

Elena Mateescu, director ANM, a precizat ca in zilele urmatoare se face tot mai cald. Vreme anormala pentru mijlocul iernii.

„O vreme in continuare mai calda decat in mod obisnuit. Daca in acest sfarsit de saptamana, maximele se vor situa frecvent intre 1 pana la 10 grade Celsius, de saptamana viitoare este posibil sa consemnam valori mai mari de 15, posibil sa ne apropiem de 20 de grade Celsius.

Potrivit estimarilor pana la sfarsitul lunii, mai ales saptamana 16-23 ianuarie, va fi caracterizata de abateri termice pozitive mai mari de 6-7 grade Celsius, in special in jumatatea estica a tarii.

Publicitate

In zona montana inalta, la mai mult de 1500 m, stratul de zapada este prezent si la aceasta data, dar pentru formele mai joase de relief sunt sanse scazute ca pana la sfarsitul lunii sa avem strat de zapada„, a explicat Elena Mateescu la Romania TV.

Articolul continuă după reclame

Maxime de 10 grade Celsius

Duminica, 15 ianuarie, potrivit meteorologilor, in tara, in regiunile extracarpatice, pe parcursul zilei cerul va fi mai mult noros, apoi va deveni variabil, insa dimineata si noaptea local se va semnala ceata pe alocuri asociata cu burnita. In restul teritoriului, cerul va fi variabil in prima parte a intervalului, dar se va innora treptat seara si noaptea, cand izolat in regiunile vestice si nord-vestice va ploua slab, iar in zona montana aferenta vor fi posibile ninsori.

Pe alocuri va fi ceata, cu o probabilitate mai mare dimineata. Vantul va sufla slab si moderat, cu usoare intensificari la munte, precum si in vest, centru si est. Temperatura aerului va avea valori mai mari fata de mediile multianuale, cu maxime ce se vor incadra intre 1 si 10 grade Celsius si minime cuprinse intre minus 5 si 5 grade Celsius, mai scazute in depresiunile intramontane.

In Bucuresti, cerul va fi mai mult noros pe parcursul zilei, dar noaptea va deveni variabil si spre sfarsitul intervalului vor fi conditii de ceata. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura aerului va avea valori mai mari fata de normele perioadei, cu o maxia cuprinsa intre 6 si 8 grade Celsius si minima ce se va situa intre minus 2 si 0 grade.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.