Decizie de ultim moment. Romania a inchis spatiul aerian pentru toate avioanele rusesti

Decizie de ultim moment. Spatiul aerian al Romaniei a fost inchis, sambata, pentru toate zborurile operatorilor inregistrati in Federatia Rusa. Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al Guvernului.

Avioanele companiilor rusesti nu mai intra in Romania, incepand de astazi.

„In contextul conflictului din Ucraina, Guvernul Romaniei a decis suspendarea ,,Acordului intre Guvernul RS Romania si Guvernul URSS privind transporturile aeriene civile, semnat la Bucuresti la 22.12.1976”. In consecinta, Autoritatea Aeronautica Civila Romana a emis NOTAM prin care, incepand cu ora 15:00, spatiul aerian al Romaniei a fost inchis pentru toate zborurile regulate, cu sau fara aterizare pe aeroporturile din tara, pentru aeronavele operatorilor inregistrati in Federatia Rusa. Exceptie de la aceasta masura fac zborurile umanitare si cele de urgenta”, transmite Autoritatea Aeronautica Civila Romana.

Polonia, Cehia si Bulgaria au anuntat inca de vineri seara inchiderea spatiului lor aerian pentru companiile aeriene din Rusia

In urma agresiunii Rusiei asupra Ucrainei, Polonia, Cehia si Bulgaria si-au inchis spatiul aerian pentru avioanele companiilor rusesti, anunta AFP.

”Interdictia se va aplica de la miezul noptii”, a anuntat vineri pe Twitter purtatorul de cuvant al guvernului polonez, Piotr Muller.

Tot pe Twitter a anuntat si ministrul ceh al Transporturilor, Martin Kupka.

”Cu incepere de la miezul noptii, oprim traficul tuturor companiilor aeriene rusesti in spatiul aerian ceh”, a precizat Kupka.