David Popovici se lupta pentru a doua medalie de aur la Mondialele de natatie. Cati bani primeste lunar de la Dinamo

David Popovici (17 ani) este noua senzatie a natatiei mondiale, dupa ce a cucerit medalia de aur in proba de 200 de metri liber la Campionatele Mondiale de natatie de la Budapesta, apoi s-a calificat in finala probei de 100 de metri liber, cu cel mai bun timp. Marti seara, David Popovici s-a calificat cu primul timp in finala probei de 100 de metri liber de la Campionatele Mondiale de natatie de la Budapesta.

El a stabilit cu aceasta ocazie si un nou record mondial pentru juniori: 47,13 secunde.

Marea finala va avea loc miercuri seara, de la ora 19:22.

Caeleb Dressel, campionul olimpic al probei de 100 de metri liber, s-a retras inaintea semifinalelor, din cauza problemelor medicale.

El reprezenta cel mai mare pericol pentru David Popovici: americanul se calificase cu al doilea timp in semifinale.

Reamintim ca David Popovici a cucerit deja medalia de aur in proba de 200 de metri liber, devenind primul inotator din istoria Romaniei urca pe prima treapta a podiumului la o astfel de competitie.

Timpul reusit de David Popovici la Budapesta este al 4-lea din istoria probei de 200 de metri liber. Doar Paul Biedermann, detinatorul recordului mondial, si legendarii Michael Phelps si Yannick Agnel sunt in fata lui, noteaza Gazeta Sporturilor.

David Popovici a trecut de la Steaua la Dinamo, in 2021

Motivul pentru care David Popovici a lasat-o pe CSA Steaua pentru Dinamo

Pe 5 octombrie, in cadrul unei conferinte de presa, David Popovici a explicat ca a ales faca pasul de la CSA Steaua la Dinamo pentru ca a considerat ca in ”Stefan cel Mare” se poate dezvolta mai bine din punct de vedere profesional.

”Am decis ca este cel mai bun lucru pentru mine, in acest moment. Cred ca cea mai mare rivalitate pe care am vazut-o este la fotbal, sper sa nu ma insel, nu ma pricep la fotbal si, din fericire, nici nu ma preocupa fotbalul. Am venit aici pentru a progresa la inot.

Ma bucur ca sunt coleg cu Robert Glinta, poate pe viitor vom putea face si o stafeta. Din punct de vedere al universitatilor americane, cred ca usile nu se inchid niciodata, doar ca momentan vreau sa raman aici, cu echipa mea. Cred ca eu, ca sportiv, pot creste asa”, a declarat David Popovici.