Cutremur mediu in Romania, in aceasta seara. Unde s-a produs si ce magnitudine a avut.

Un nou cutremur s-a produs sambata seara, in Romania. Seismul a avut loc la ora 19:08, iar epicentrul a fost in judetul Buzau.

Cutremurul a fost inregistrat pe seismograful de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP).

INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE – DEZVOLTARE PENTRU FIZICA PAMANTULUI INCDFP TRANSMITE:

In ziua de 09 Decembrie 2023, la ora 19:08:27 (ora locala a Romaniei), s-a produs in ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.0, la adancimea de 135.9 km.

Publicitate

Intensitate: II

Articolul continuă după reclame

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: 52km NV de Buzau, 62km SE de Sfantu-Gheorghe, 63km V de Focsani, 64km E de Brasov, 69km NE de Ploiesti, 99km NE de Targoviste

Al treilea cutremur in Buzau, in decurs de o saptamana

Este al treilea seism care se produce in Buzau (zona seismica Vrancea) in ultima saptamana. Cel mai mare a avut o magnitudine de 4,8 si s-a produs pe data de 4 decembrie 2023, la ora 00:05.

Cea mai puternica miscare tectonica din Romania, in acest an, s-a inregistrat in judetul Gorj, pe 14 februarie, si a avut magnitudinea de 5.7.

Seismul a avut aproape 100 de replici si a provocat pagube materiale insemnate, in 22 de localitati din cinci judete. Cutremurul a fost de mica adancime, la doar 6,3 kilometri de scoarta terestra.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.