Cum va fi vremea in minivacanta de Sf. Maria. Anuntul ANM

Meteorologii prognozeaza o vreme instabila, cu averse, pentru minivacanta de Sfanta Maria. Ploile nu vor ocoli nici regiunile montane, nici zona Litoralului.

In zona Litoralului, regimul termic va fi unul oscilant, cu episoade in care pot aparea averse si intensificari temporare ale vantului, iar valorile termice vor fi mai scazute decat in zilele anterioare, conform datelor furnizate Agerpres de catre meteorologul de serviciu ANM Marina Antonescu.

Astfel, in cursul dupa-amiezei de sambata, 13 august, si pe parcursul zilei de duminica, 14 august, vremea va fi in general inchisa. Va ploua in reprize, iar temperaturile maxime vor oscila, in tot intervalul, intre 27 si 30 de grade Celsius, in timp ce minimele vor oscila intre 20 si 22 de grade Celsius. De asemenea, apa marii va avea 24 – 26 de grade Celsius.

Publicitate

„De sambata dupa-amiaza isi vor face aparitia aversele, la fel si in cursul zilei de duminica. Luni, in prima parte a zilei, la mare cerul va fi noros, cu sanse crescute de ploaie. In zona Litoralului, vantul se va domoli fata de zilele trecute cand am avut intensificari si de 65 km/h”, a precizat specialistul ANM.

In ceea ce priveste prognoza pentru zona montana, estimarile arata o vreme mai rece, cu innorari si ploi izolate, fenomene care se vor semnala incepand de vineri. Totodata, sambata si duminica se vor semnala averse si descarcari electrice in cea mai mare parte a regiunii montane.

Cum va fi vremea in minivacanta de Sf. Maria.

„Aversele si descarcarile electrice vor fi pe parcursul intregii zile de duminica, dar si luni. Valorile termice de peste zi se vor incadra, in general, intre 15 si 23 de grade Celsius, iar pe timpul noptilor nu vor depasi 12 grade Celsius. Deci, sunt putine sanse sa vedem soarele la munte, in urmatoarele trei zile. Innorarile vor aparea de vineri dupa-amiaza si vom avea ploi, in prima faza izolate”, a spus Antonescu.

In Bucuresti, de sambata dupa-amiaza, spre seara, exista conditii de aparitie a averselor, cu temperaturi de cel mult 31 de grade Celsius, la fel si duminica.

„Pentru luni, de Sfanta Maria, in Capitala, vom avea maxime de 28 – 29 de grade Celsius. Pe tot parcursul intervalului de prognoza, vremea va fi, in general, placuta, dar cerul va fi in mare parte innorat si vor fi ceva sanse de ploaie, in special catre orele serii”, a punctat reprezentanta ANM.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.