Cum se pastreaza branza in frigider. Secretul dezvaluit de un celebru bucatar

Cum sa asiguram conservarea branzeturilor in frigider. Un expert in arta culinara dezvaluie metoda pentru a prelungi durata de viata a acestora.

Cum sa mentinem branza in frigider.

Poate ca nu era cunoscut faptul ca modul de depozitare la rece poate face diferenta dintre a o vedea alterata sau a o mentine in stare buna.

Pastrarea branzeturilor in frigider este intotdeauna esentiala, indiferent de tipul acestora. Exista diferente notabile atunci cand vine vorba de branza cu consistenta dura si cea cu consistenta moale.

Publicitate

De exemplu, cascavalul ramane proaspat daca este invelit in folie de plastic. Branza telemea sau cea moale, pentru a evita contactul excesiv cu aerul, trebuie plasate in recipiente etanse.

„Branza se pastreaza in folie de plastic, daca vorbim de cea tare, tip cascaval, si in vase inchise etans, daca vorbim de cea semi-moale (telemea) sau moale (Brie), cu cat mai putin contact cu aerul”, a spus chef Joseph Hadad, pe blogul sau.

Maestrul bucatar ne invata si cum sa identificam momentul in care branza trebuie aruncata. In cazul branzei cu consistenta dura cu pete de mucegai, se poate inlatura stratul exterior si sa se consume partea interioara.

Articolul continuă după reclame

„Daca o branza tare a prins mucegai, atunci acesta trebuie indepartat cu un strat gros din branza, insa interiorul se poate manca fara probleme. Branzetuile moi, insa, odata atinse de mucegai, nu mai sunt bune de mancat.”, a mai spus celebrul chef.

Cu toate acestea, aceeasi abordare nu este valabila si pentru branza moale. Dupa ce a fost afectata de mucegai, aceasta nu mai este comestibila.

Sfaturi pentru depozitarea corecta a fructelor si legumelor in frigider:

Expertul in bucatarie dezvaluie, de asemenea, cum sa pastram fructele si legumele proaspete pentru o perioada mai lunga. Merele ar trebui asezate in compartimentul special destinat lor din frigider, acoperite cu servetele de hartie.

Cartofii ar trebui depozitati intr-un mediu uscat si intunecat, cum ar fi beciul sau depozitul. Este important sa nu ii pastrati in aceeasi locatie cu ceapa, pentru a preveni procesul de deteriorare.

In plus, expertul in bucatarie explica si modalitatile optime de pastrare a frunzelor verzi:

„Frunzele (salata, spanac, etc) se spala, se usuca cu prosoape de bucatarie si se pun in pungi de plastic sau in vase de inox. Un alt truc este cel de a le pastra in vase cu apa, apa ce se schimba o data la doua zile”.

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.