Cum se foloseste corect hartia de copt

Hartia de copt sau hartia sulfurizata este o hartie special tratata pentru a rezista la temperaturi inalte. Rolul ei este sa impiedice lipirea alimentelor, dar se poate utiliza si la gatirea in papiota. Foloseste corect hartia de copt!

In general punem hartie de copt in formele cu produsele care contin zahar, pentru a nu se lipi sau arde cand le coacem la cuptor.

In plus, hartia de copt asigura o cocacere uniforma, rapida si economica.

Hartia de copt nu este periculoasa pentru sanatate daca este de calitate si nu se foloseste la o temperatura mai mare de 200 de grade.

Publicitate

In acest caz se poate folosi hartia siliconata, care rezista la temperaturi de peste 220 de grade si se poate utiliza de mai multe ori.

De obicei acest tip de hartie este folosit in restaurante si patiserii.

Hartia de copt nu schimba gustul produsului si nici mirosul.

Se poate folosi in bucatarie pentru dospire, coacere si chiar congelare. Se pot pregati cu ajutorul ei cozonaci, tarte, placinte, dar si pui, peste, legume, cartofi, chiftele etc.

Daca nu ai hartie de copt poti unge tava cu grasime si apoi o tapetezi cu faina.

Publicitate

Dar, hartia de copt este mai sanatoasa, fiindca aluaturile nu se infierbanta prea tare in partea de jos si astfel cantitatea de acrylamida care se elibereaza in astfel de situatii este mai mica.

Foloseste corect hartia de copt

Iata care sunt pasii pentru a pune corect hartia de copt intr-o forma de prajituri. Ai nevoie de: hartie de copt de calitate, forma de copt, o foarfeca, o pensula.

Se ia o bucata de hartie si se pune deasupra tavii in care vei coace produsul si se taie excesul de pe latura lungimii.

Apoi se unge forma cu ajutorul pensulei (cu unt, margarina sau ulei) si se pune deasupra hartia, care trebuie sa depaseasca forma tavii pe cele doua laturi ale lungimii (vezi foto).

Se unge si deasupra foii cu pensula si cu grasime. Acum se poate pune aluatul. Cand este gata se ridica de cele doua laturi si se scoate produsul, cand tava este adanca (chec, cozonac).

Astfel eviti cutele care se formeaza la colturi si care pot deforma un aluat moale, curgator.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.